Kako se Parižani bore sa huliganima

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se Parižani bore sa huliganima



Gradonačelnik Pariza Bertran Delano zapretio je da će grad prekinuti finansiranje Pari Sen Žermena ukoliko se ubrzo ne reši problem huliganstva.

Smrt navijača PSŽ-a posle meča sa Hapoelom iz Tel Aviva, u Kupu Uefa, pokrenuo je nacionalnu debatu kako odstraniti nasilje i rasizam iz fudbala.

"Predložio sam kolektivni ugovor između grada i kluba, koji bi trebalo da donese nove mere bezbednosti. Subvencija će direktno zavisiti od primene novih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ", rekao je gradonačelnik Pariza

Klub od grada Pariza dobija 2,3 milona evra godišnje.

"Nekoliko stotina ekstremnih navijača, koje je policija identifikovala, nemaju šta da traže na Parku Prinčeva. Iskreni navijači kluba ne smeju biti taoci te šačice neonacista, koji ne poštuju prave vrednosti sporta", izjavio je Bertran.

Donji deo bulonjskog kopa, gde se skuplaju najekstremniji navijači PSŽ-a policija je zatvorila na neodređeno vreme.

Prošlonedeljni meč domaćeg kluba i Tuluza odložen je iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.