Kako poraz Alkarasa utiče na bitku za prvo mesto?

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 10:41

Kako poraz Alkarasa utiče na bitku za prvo mesto?

Poraz Karlosa Alkarasa u Buenos Ajresu imaće uticaja i na bitku za prvo mesto na svetskoj listi.

Novak Đoković je ovu nedelju započeo sa 600 poena prednosti u odnosu na tenisera iz Mursije, ali će ta razlika od ponedeljka biti povećana na 750 poena.

Alkaras nije uspeo da odbrani trofej u Argentini, pa je izgubio 150 poena i od ponedeljka će biti na 9.105, a Đoković na 9.855 bodova.

Ipak, Alkaras teoretski može da prestigne Novaka do 6. marta i početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mastersa u Indijan Velsu.

Problem za Alkarasa je što mora da brani još 300 bodova naredne nedelje na turniru u Rio de Žaneiru i što će morati da igra daleko bolje nego u Argentini gde je stigao do polufinala.

Da bi dobio priliku da se pre dolaska u Kaliforniju vrati na prvo mesto, Alkaras bi trebalo da se prijavi i za turnir u Akapulku, što nije isključeno.

On bi i tamo morao da osvoji trofej kako bi pretekao Đokovića, koji će izgubiti 180 poena početkom marta jer ne igra u Dubaiju.

Novak je prošle godine na tom turniru stigao do polufinala.

U svakom slučaju, težak zadatak za Alkarasa da osvoji dve titule na turnirima Serije ATP 500, ali teoretski ne i neostvariv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.