Kako je slaviti rođendan svake prestupne godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je slaviti rođendan svake prestupne godine

Bez obzira na lepe i manje lepe događaje koje svaka godina donosi, prestupnoj 2020. posebno se raduju svi oni koji rođendan slave 29. februara. Statistika kaže da je tog dana rođeno 0,0686 odsto stanovništva, a među retkim slavljenicima je i glumica kikindskog Narodnog pozorišta Marija Ostojić.

Različita su objašnjenja da li su rođeni baš 29. februara povlašćeni, izuzetni, ili su tek ostali uskraćeni za godišnja rođendanska slavlja. Među onima koji rođendan slave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tek svake četvrte godine, je i prvakinja kikindskog teatra Marija Ostojić.

"Uvek mi je nedostajao moj rođendan, ali nisam tugovala. I mada nisam slavila kada nema tog datuma, pokloni i čestitke su uvek stizali." – priseća se Marija Ostojić.

Naravno, za sve članove počasnog društva prestupnih beba ostaje dilema - da li rođendansku proslavu nadomestiti, pa je organizovati 28. februara ili 1. marta. Marija nije imala tu dilemu: "Ja se tada napravim važna, i kažem – Ali, znate da su ljudi rođeni 29. februara elita čovečanstva, njih je najmanje i moraju da slave svoj rođendan onda kada taj rođendan i dođe."

Iako je na sceni kikindskog teatra već četiri decenije, nikada se nije desilo da baš za rođendan igra predstavu. Ali, lepih gestova nije manjkalo. Baš zato, za sve slavljenike, lepa poruka: "Da ne žale što nemaju svake godine rođendan, da prihvate svaku čestitku – od poznatih, nepoznatih ljudi, od onih sa kojima su se zavadili. Čestitka za rođendan koji se dešava svake četvrte godine, ne odbija se. I neka budu radosni." – poručila je Marija svima onima koji 29. februara slave rođendan.

Još jedna važna napomena - ako rođendan slavite svake četvrte godine, ostajete večno mladi.

"Ja još nisam punoletna, trebaće još rođendana." - zaključila je Marija Ostojić, naša sagovornica i slavljenica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.