Kako je siromašni dečak rasplakao moćnog Falkaa i ostatak planete

Izvor: JavneVesti.com, 13.Apr.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je siromašni dečak rasplakao moćnog Falkaa i ostatak planete

Radamel Falkao je jedan od najboljih golgetera na svetu i, kao i mnogi uspešni sportisti, ima svoje obožavaoce. Ali, među njima se našao i jedan posve neobičan 13-godišnjak, koji je čuvenog Kolumbijca uspeo da rasplače svojim suzama i, još važnije, svojim rečima.

 
Falkao je bio možda najimpresivniji napadač u evropskom fudbalu u poslednje dve sezone. Uz krajnje neobičnu životnu priču, na momenat čak i novinarsku, o čemu smo vam već pisali, stigao je do Španije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << Tamo je pravio prava mala čuda u dresu Atletiko Madrida, a onda je prešao u Monako u kome je krajem januara ozbiljno povredio koleno. Toliko ozbiljno, da je omiljeni igrač ne samo svih Kolumbijaca, već i dobrog dela ljubitelja fudbala, bio osuđen da propusti čitav ostatak sezone koja je u toku. Naravno, uz takve prognoze bila je dodata i ona "Teško da će zaigrati na Svetskom prvenstvu ovog leta", ali...
 
Jedan kolumbijski mališan jako veruje u to da će se njegov omiljeni fudbaler oporaviti na vreme. A vera mu je toliko jaka, da je rasplakao i Falkaa. Da, sreli su se, iako je taj mališan, Mičel Stiven, prilično siromašan i živi i odrasta u jednom siromašnom kraju južnog dela kolumbijske prestonice, Bogote. Ipak, kao član tamošnje škole fudbala, uz pomoć dobrotvornih organizacija uspeo je da se nađe među grupom dece koja je poslata na neobičan put - da obiđu najveće španske klubove. O tome je maštao. To mu je bila želja, za koju je čvrsto verovao da će mu se ispuniti. I, kako to već biva kada je vera jaka, ispunila se.
 
A, baš tamo, u Španiji, u jednom trenutku mali Mičel se našao na istom mestu sa svojim omiljenim igračem. I taj momenat je sanjao. I verovao da će do njega doći. A kada je vera baš toliko jaka, da jednog siromaha spoji sa svetskom zvezdom, onda...
 
Plakao je najpre Mičel. Pričao je Falkau kroz suze kako ga "smatra bibliotekom, od koje uči", jer želi da igra isto kao on. Pričao mu je kako je, iako sićušan, uveren da će se baviti fudbalom. Plakao je Mičel. A plakao je i Falkao.
 
"Osećam se sjajno... Osećam se sjajno. Radamele, tvoja noga će biti dobro! Bog će je ojačati! Hoće! Stvarno. I, ne kažem ovo samo da bi ti zaigrao na Mundijalu, kažem ti da će tako biti - da bi tebi bilo bolje", počeo je svoju priču mališan, koji je između suza poručio svom omiljenom igraču i sledeće:
 
"Volim te. Uvek te gledam, gde god da si i gde god da sam. Držim te u srcu, imam sve tvoje, majice, sve. Molim te, znam da ćeš biti bolje. Poslušaj me: Bog je - uspeh, a pošto ti veruješ u Njega, uvek će te držati visoko", rekao je Mičel, i plakao.
 
I to zajedno sa svojim omiljenim fudbalerom, čije su suze samo zalile ovu priču o veri.
 

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.