Kako je posrnuo Milan: Minus od 730 miliona!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je posrnuo Milan: Minus od 730 miliona!

Brojke pokazuju velike greške i propuste u poslovanju italijanskog velikana.

Foto: Guliver/Getty images/Marco Luzzani

Dok vraća svoje legende (Paola Maldinija i Leonarda) i dok se pod Đenarom Gatuzom bori za povratak u Ligu šampiona posle pet godina, Milan se i dalje oporavlja od izuzetno teškog perioda.

Poslednjih godina vladavine Silvija Berluskonija i u još kratkom periodu njegovih naslednika Lija Hongonga i Paola Skaronija, sedmostruki šampion Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potrošio je ogroman novac, ostao bez rezultata i ukupni bilans poslovanja u poslednjih 14 godina izgleda zaista zastrašujuće za nekad tako uspešan klub.

Milan je saopštio u sredu da je u prošloj sezoni poslovao sa čak 126 miliona evra minusa, što je 53 miliona manji minus u odnosu na godinu ranije.

U kakvom je padu velikan sa San Sira govori i činjenica da je u poslednjih pet godina izgubio 460 miliona, a u poslednjih 14 godina 730 miliona evra!

Od dolaska novih vlasnika pre šest meseci, američkog konzorcijuma Eliot umesto Kineza Lija Jonghonga, smanjeni su gubici na 22,3 miliona evra.

Li, koji je bio u klubu dve godine kada je došao umesto Silvija Berluskonija, uzimao je kredite od čak 22,3 odsto kamate i ulagao u velike transfere, koji se nisu pokazali. Amerikanci su zato angažovali Ivana Gazidisa iz Arsenala za novog direktora, a u klubu su postavljene i klupske legende.

Poredeći se sa Interom, gradskim rivalom koji učestvuje u Ligi šampiona, Milan je pravio izuzetno loše poteze, ako se pogleda da su "nerazuri" u minusu za prošlu sezonu samo 18 miliona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.