Muke kroz koje je prošao Dragi Gudelj

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 20:03

Muke kroz koje je prošao Dragi Gudelj

Srpski fudbaler Dragiša Dragi Gudelj bio je primoran da već u januaru završi tekuću sezonu 2023/2024.

Razlog za to je, nažalost, svima poznat – nekoliko kolabiranja na terenu usled problema sa srcem.

Prvi put je mlađi brat Nemanje Gudelja pao na terenu u martu 2023. godine. I bila je zaista strašna scena.

On je kolabirao na meču Kordobe i Ferola, kada su ga lekari sedam minuta oživljavali i uspeli da ga spasu.

Potom su mu u bolnici ugradili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalan aparat pomoću kog su mu pratili rad srca, disanja i svih pratećih elemenata.

Dragiša Gudelj, činilo se, uspešno se oporavio i nastavio karijeru, a gostujući na španskom kanalu Muvistar ispričao je šta se događalo u tim jezivim trenucima zbog kojih su mnogi strepeli.

"Vidite samo crno, crno i osećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu", rekao je Gudelj i nastavio:

"Ceo svet stane kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta. U tim trenucima nisam bio svestan šta se događa. Meni se činilo kao da je trajalo sekund. Želeo sam da nastavim da igram, nisam hteo da ostavim ekipu na cedilu", priča Nemanja i otkriva kako je izgledao povratak na teren:

"Nije lako da se vratite na mesto gde ste gotovo umrli. Bilo mi je jasno posle svega da ako mentalno ne prevaziđem sve što mi se dogodilo, nikada neću moći da se igrački vratim na dotadašnji nivo, niti da napredujem. Mentalni deo je bio ključni, jer tu vlada strah. Nekoliko prvih meseci mi je bilo stvarno teško, promenili su me kao osobu. Morao sam potpuno da promenim čip u glavi", istakao je Dragiša.

Kada su svi pomislili da će se ponovo vratiti normalnom igranju fudbala, Dragiša Gudelj ponovo se srušio na terenu tokom prvenstvenog susreta treće španske lige.

Na gostovanju Melili, srpski defanzivac je doživeo srčani zastoj posle nepunih pola sata igre, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć.

Gudelj je odmah izašao iz igre, a prema rečima, španskih medija, aparat "ICD" (Implatabilni kardioverter defibrilator) mu je ovog puta spasio život.

Tako smo došli do odluke koju je ovog popodneva saopštila Kordoba, klub u kom se najduže zadržao u karijeri i odigrao 51 meč.

Dragi Gudelj je u karijeri igrao za mladi tim Ajaksa, Volen, "B" timove Gimaraeša i Kadiza, a potom i za Kordobu od 2022. godine do svoje fudbalske "penzije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.