Izvor: Blic, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izdržim Petkovićev test!

Kako da izdržim Petkovićev test!

Samo pobeda protiv Belgije u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo 2006. godine, koji se igra u subotu od 20.15 časova na 'Marakani', može da donese malo radosti na kraju sumorne fudbalske nedelje u Srbiji i Crnoj Gori. Nova tri boda iz duela sa 'crvenim đavolima' (prvi susret plavi su dobili u Briselu sa 0:2) i zadržavanje čelne pozicije u grupi 7, možda će ublažiti zbrku izazvanu ostavkama, otkazivanjem učešća u evropskim kupovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najavama istupanja iz Prve lige...

Plavi će u subotu imati motiva na pretek, jer ukoliko bace na pleća četu selektora Emea Antunisa, izbaciće je iz trke za prvo mesto. Nastojaće zatim da golman Dragoslav Jevrić svoj rekord uveća za novih 90 minuta bez primljenog gola, što bi automatski značilo da bi plavi i dalje ostali jedina reprezentacija koja u ovim kvalifikacijama nije vadila loptu iz svoje mreže.

Izabranici selektora Ilije Petkovića u gotovo kompletnom sastavu treniraju na Paliću, uključujući Mladena Krstajića koji je stigao poslednji na pripreme, a danas će na teren prvi put izaći i Goran Gavrančić, fudbaler kijevskog Dinama, koji je iz Ukrajine stigao sa povredom zadnje lože.

- Da se kojim slučajem utakmica igrala juče sigurno ne bih mogao da izađem na teren, ali možda se situacija promeni do subote. Pokušaću danas da treniram, jer je povreda zadnje lože veoma nezgodna. U jednom trenutku može da izgledao kao da je sve u redu, a onda posle par koraka počinje ponovo da zateže. Imam veliku želju da igram protiv Belgije, ali pre svega moram da budem iskren prema sebi i mojim saigračima. Treniraću, pa ako vidim da ne ide... - kaže Goran Gavrančić.

Selekcija Srbije i Crne Gore danas će u popodnevnim satima odraditi poslednji trening na Paliću, a zatim se u petak posle doručka vraća u Beograd. Pred duel sa Španijom plavi su poslednje veče proveli u karantinu na Avali, što će najverovatnije učiniti i pred susret sa 'crvenim đavolima'.

Ž. Babović Simon Vukčević, najmlađi reprezentativac SCG Otvaramo vrata Nemačke 2006!

Simon Vukčević, najbolji mladi igrač Srbije i Crne Gore, ponovo je među plavom elitom na Paliću.

- Ovde se osećam kao u klubu jer sam sa mlađim selekcijama plavih i sa mladom selekcijom mnogo puta bio na Paliću. Uslovi za rad su izvanredni, a imamo neophodan mir koji nam omogućava da se potpuno koncetrišemo na posao koji nas čeka. - kaže mladi Vukčević.

Iza 'keca' crno-belih stoji sezona sa preko 30 odigranih mečeva na tri fronta.

- Svaki slobodan trenutak gledamo da provedemo odmarajući jer iza svih nas stoji duga i naporna sezona. Veoma nam je bitno da što svežiji budemo u subotu, tako da nam dan prolazi u treninzima i odmoru.

Analiza Belgijanaca je počela.

- Gledali smo jedno poluvreme utakmice Belgijanaca sa Bosnom u kojem su naši naredni protivnici odigrali odlično. Potpuno su nadigrali Bosance, stvarali šanse i znamo da nam neće biti nimalo lako da pobedimo, naročito što oni moraju da idu na sve ili ništa.

Vukčeviću ističe da najviše pažnje treba obratiti na tamnoputog napadača Emila Mpenzu.

- Najveća opasnost nam preti od Emila Mpenze, koji je izvanredan igrač. Mi međutim imamo sjajnu odbranu, koju još niko u kvalifikacijama nije savladao. Kada imate takve igrače pozadi, onda je mnogo lakše veznom redu i napadu jer imamo dodatnu sigurnost. Pored toga mi ne moramo da srljamo, pa da primimo neki gol iz kontre. Strpljivo ćemo graditi našu igru i verujem da ćemo doći do nova tri boda, koja bi nas dovela na korak od plasmana na SP. A. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.