Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 16:51

Kako će sve Stanković da složi u ofanzivi?

Veliki problem su bonus igrači

Zvezdaška javnost – s gorkim ukusom završetka sezone, očekuje blagu revoluciju u igračkom kadru i svežu krv u svim linijama tima. Sportski sektor i rukovodstvo Crvene zvezde su nešto oprezniji, jer znaju da ne sme više da im se ponovi prošlo leto kada su napunili „roster“ bez mnogo izlaznih transfera. Očekivanja su da za srpskog šampiona kraj avgusta i septembar budu frekventni meseci, jer je tržište usporeno zbog pandemije virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << korona i pomeranja kalendara. Dovoljno vremena da Dejan Stanković napravi prve, važne korake u novoj sezoni i uz dobar start u domaćem prvenstvu nekako se domogne trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Bila bi to dobra polazna osnova za dalje uspehe.

Međutim, mladi šef stručnog štaba imaće kratak period da skocka igru- ako već ne može tim – po svojoj želji. Prvenstvo već počinje prvog avgusta, evropski izazovi nešto kasnije. Na prvi pogled deluje da će Stanković kuburiti sa viškom radne snage u ofanzivnom delu tima, i da će mu biti potrebno mnogo veštine, diplomatije i trenerskog umeća kako bi sve to posložio. Dolazak Aleksandra Kataija, najvećeg letnjeg pojačanja, ostaviće mogućnost Dejanu Stankoviću da kombinuje i računa na igrača, sposobnog da napravi višak u situaciji „jedan na jedan“. U prvom mandatu majstor fudbala iz Srbobrana bio je najupotrebljiviji na desnoj strani. Kada je dejstvovao u tandemu sa kumom Markom Petkovićem i ulascima u sredinu mu praznio stranu. Moguće je da će se tom metodom Miodraga Božovića poslužiti i Dejan Stanković, obzirom da Marko Gobeljić kod njega ima priličnu slobodu. Uz pretpostavku da je El Fardu Ben, makar za evropske kvalifikacije sigurica, ostaje još jedno mesto u ofanzivnom delu manevra. A kandidata je mnogo.

BEN NEPRIKOSNOVEN, KATAI NAJBOLJI DESNO, IVANIĆ U PROBLEMU

Pol poziciju je imao pridošlica iz poljskog Pogona Srđan Spiridonović, ali bi virus korna mogao da mu uzdrma status. Moraće Dejan Stanković da vodi računa o bonus igračima, i zbog toga je jasno da će, kao i opredeljenja kluba, šansu redovno dobijati Željko Gavrić i Veljko Nikolić. Oni su pod Stankovićevim vođstvom imali uzlet, ali su u eri posle pandemije virusa korona izgubili status. Jedan od njih dvojica će biti sigurica kada je reč o utakmicama u prvenstvu.

Čak i ako se uskoro izdejstvuje transfer Matea Garsije, Stanković će morati da pronaže način kako da uposli Mirka Ivanića. Dolazak Kataija, mogao bi da minimizira minutažu momka koji je tokom prleća pokazao znake buđenja, igrajući nominalno krilo. Međutim, odigrao je, kao i kompletan tim, slab večiti derbi i ponovo stavio znak sumnje ispred svog imena.

Biće ovo još jedno leto velikih izazova za Mirka Ivanića, posebno što je na Marakani već 18 meseci. I čeka se doprinos nalik 160. večitom derbiju, ili kao pre 12 meseci kada je bio jedan od najboljih u prijateljskom odmeravanju snaga sa Zenitom.

Stankoviću će biti mnogo lakše da manevriše kada bude imao čistu situaciju ispred sebe i bude sačekao kraj izlaznih transfera. Jer kao bonus igrača može da koristi i najmlađeg prvotimca Andriju Radulovića, najupotrebljivijeg iza napadača. Tu će konkurencija da bude najjača, ali još nije definitivno poznato kakva je sudbina roženog Kotoranina. Prema pojedinim informacijama Dušan Basta zajedno sa njegovim partnerima iz Italije užurbano radi na transferu 18-godišnjeg momka. Pominje se čak da će kao novi fudbaler Intera dobiti šansu da se kali u redovima Mihine Bolonje. Međutim, za sada nema konkretne ponude u Zvezdi.

Na još jedno mesto apliciraju Veljko Simić kao igrač koji je blizu odlaska, i Aleksa Vukanović. Ovog potonjeg u nedostatku pravih rešenja Stanković je koristio i kao drugog špica.

Dakle, Stankovićev prvi odabir ofanzivnog trougla koji bi trebalo da čine Katai, Ben i Spiridonović, otvoriće mu problem bonus igrača na drugim pozicijama. Tu će biti Njegoš Petrović, ali bi isto tako veliku minutažu trebalo bi da dobije štoper Strahinja Eraković. Pojedini timovi će mesto mladog igrača „zakamuflirati“ golmanom. Otuda se sve glasnije priča o transferu Filipa Stankovića iz Intera.

Maglu neizvesnosti mogle bi da razbiju prve pripremne utakmice,kao i neka dešavanja na transfer pijaci. Crvena zvezda i dalje čeka konkretne ponude za Matea Garsiju i Njegoša Petrovića. Priča se o odlasku Dušana Jovančića u arapski svet. Ali sve je na dugačkom štapu.

Stanković nema mnogo vremena.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.