Kakav je doktor Arijedo Brajda! Juče otišao u Brazil, a već danas obezbedio Barsi superklinca iz Fluminensea (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav je doktor Arijedo Brajda! Juče otišao u Brazil, a već danas obezbedio Barsi superklinca iz Fluminensea (VIDEO)

Katalonci kupili prava na Žersona, transfer će biti realizovan u januaru 2016. godine

Arijedo Brajda jedan je od najboljih pregovarača u svetu fudbalu već decenijama unazad! Čovek poznat po tome što je u Milan krajem osamdesetih doveo holandski trio Gulit-Van Basten-Rajkard, bio se pritajio jedno vreme, ali kako je preuzeo ulogu sportskog direktora u Barseloni ponovo radi punom parom.

Brajda u subotu otputovao u Brazil kako bi pregovarao o dovođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << talentovanih brazilskih reprezentativaca Žersona (18) i Kenedija (19), a prvi deo posla završio je već danas. Kako javljaju katalonski mediji posao je definitivno sklopljen, doduše, Barsa zbog zabrane transfera ne može odmah da potpiše Žersona, ali Brajda je sklopio dogovor o pravu preče kupovine za koju je šampion Evrope izdvojio 10.000.000 reala, odnosno oko 3.000.000 evra.

"I Žerson i ja lično želimo da se taj transfer dogodi u narednim mesecima, a ovo je veoma važan prvi korak", izjavio je harizmatični otac mladog vighornog krila Fluminensea Marko Antonio da Silva.



Očekuje se da transfer bude ozvaničen u januaru 2016, kada Barseloni bude istekla zabrana, a Brajda je načelno dogovorio da španski klub za Žersona isplati još 7.000.000 evra.

Kada je u pitanju godinu dana stariji Kenedi pregovori još nisu završeni, pošto se za njegove usluge već duže vreme interesuje i Čelsi, od koga će mnogo toga zavisiti.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.