Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2020, 18:18

Kakav dribling Lionela Mesija...

Ono što se tokom celog dana najavljuje upravo je potvrđeno - OSTAJE!

Lionel Mesi ostaje u Barseloni! Ako se sve ono što se dešavalo poslednjih dana na relaciji porodica Mesi - klub uzmemo za neku vrstu ratnog sukoba, onda Barselonu možemo da smatramo velikim pobednikom. E sad, da li je u pitanju pirova pobeda ostaje da vidimo. Jer Leo je potvrdio da će ostati do kraja ugovora (jun 2021); a ako bi na kraju ipak ostao pri stavu da odlazi i idućeg leta promenio sredinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (što se iz njegovih izjava da naslutiti), veliko je pitanje šta to Barsa dobija zadržavajući ga još godinu dana protiv njegove volje. Pogotovo ako je uprava kluba posle blamaže protiv Bajerna najavila veliku čistu i rekonstrukciju kompletnog tima.

U svakom slučaju, odluka je pala. Mesi je po svaku cenu želeo da izbegne izlazak na sud i udari na klub u kojem proveo gotovo čitav život, pa je najveća letnja sapunica dobila konačan epilog: SE QUEDA, kako su još pre nekoliko sati najavili novinari argentinskog Tycsporta.

"Nikada ne bih mogao na sud, nikada ne bih mogao protiv kluba svog života. Zato sam odlučio da ostanem", kazao je između ostalog Mesi u intervjuu za GOAL koji će uskoro biti objavljen u celini.

Podsetimo, prvi nagoveštaji bure dogodili su već dan posle debakla od minhenskog Bajerna u Ligi šampiona. Đozep Marija Bartomeu najavio je korenite promene, ali svakako pod tim nije podrazumevao odlazak jednog od najboljih igrača u istoriji Barse, međutim Mesi se nekoliko dana kasnije oglasio burofaksom i poručio kako želi da ide. Po prvi put otkako je kao dečak stigao na Nou Kamp.

I tada nastaje velika frka u klubu koju prate protesti na ulicima katalonske prestonice, prepucavanje dve strane preko medija s ciljem da dokažu kako određene klauzule postoje ili ne postoje. Barsa se pozivala na onu izlaznu od 700.000.000 evra, porodica Mesi na činjenicu da je prilikom poslednjeg nastavka saradnje u ugovor ubačena mogućnost da Leo na kraju sezone 2019/20. može svojevoljno da raskine ugovor i ode u drugi klub.

Ispostaviće se da će pomeranje datuma kraja sezone izazvano pandemijom koronavirusa napraviti veliku zbrku koju je moguće rešiti samo sudskim putem. Kako je želeo da izbegne takvu vrstu konfrontacije za Barselonom Leo Mesi rešio je da ostane do kraja ugovora, uz jasnu poruku:

"Nisam srećan ovde".

Pa sad da vidimo šta je to Barsa zaista dobila i da li je uopšte možemo smatrati nekakvim pobednikom...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.