Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 09:54

Kakav će to megdan biti: Čuvajte se Sveci, Atalanta je Boginja golova!

Ove sezone 93 komada u Seriji A, a do kraja sezone ostalo je još pet kola

Termin najprijatnijeg iznenađenja sezone odavno se izlizao. Jer ovo što radi Atalanta više nije nikakvo iznenađenje niti slučajnost. Ovo je prosto posledica kvaliteta i dobrog rada. Pitajte samo Brešu kojoj je Boginja strpala šest komada i to iako ni Papu Gomez ni Josip Iličić ni Luis Murijel nisu bili u startnoj postavi. Ovaj poslednji je meč presedeo na klupi zato što je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << glavom udario u ivicu bazena.

Bez obzira, šest komada u Brešinoj mreži i novi rekord Atalante. U stvari, novi rekordi.

Prvo, ove sezone su već pobedili na 21 utakmici, čime su pet kola pre kraja prvenstva izjednačili učinak iz sezone 2016/2017.

Dalje, Atalanta je sada jedan od tek dva tima koji su u proteklih 60 godina Serije A postigli bar 93 gola. Drugi je Napoli, koji je u sezoni 2016/2017 protivničke mreže tresao 94 puta. Ali je to radio u svih 38 utakmica. Atalanta će, u to nema sumnje, nadmašiti taj rekord.

Ako gledamo i raniju istoriju, a tad se lakše dolazilo do cilja, samo su tri tima posle 33 kola bila efikasnija. Torino je u sezoni 1947/1948 postigao 105 golova, Milan 103 u sezoni 1949/1950 i 101 u sezoni 1950/1951.

Ove sezone, Atalanta je u čak četiri prvenstvena meča postigla šest golova što je rekord u ligama petice. Ako ćemo već o njima, u top pet liga Evrope efikasniji od Bergamaskija je samo minhenski Bajern sa 100 golova. U daleko neujednačenijoj ligi.

Pride, Atalanta je protiv Breše igrala sa najmlađom startnom postavom u Seriji A pošto su igrači u proseku imali 26 godina i 152 dana.

Možemo da kažemo samo, kapa dole gospodine Gasperiniju. A Pari Sen Žermen nek se pripremi za četvrtfinale Lige šampiona. Biće taj dvoboj poslastica za sve fudbalske sladokusce.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pre PSŽ-a, Atalanta ruši rekord star sedamdeset godina?!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020

"Boginja" deli lekcije levo i desno...Gasperinijev tim je juče demolirao Brešu sa 6:2, par dana pre toga u potpunosti nadigrača starog/novog šampiona Juventus, ali je u Torinu posle dva penala Kristijana Ronalda ipak bilo 2:2...Tim iz Bergama do kraja prvenstva ima još pet utakmica i postignutih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.