Kajsa Bergkvist završava karijeru

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajsa Bergkvist završava karijeru



Šveđanka Kajsa Bergkvist, bivša svetska šampionka u skoku u vis, odlučila je da se penzioniše. Bergkvist, koja je 2005. bila šampionka sveta, i koja još uvek drži svetski dvoranski rekord (2,08, postavljen u februaru 2006. godine) nije se takmičila od septembra, kada je posle serije loših nastupa rešila da napravi pauzu.

Ona je na Svetskom prvenstvu u Osaki osvojila sedmo mesto, a loše je skakala i u Svetskoj ligi, posebno na mitingu u Cirihu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Odlazeći na pauzu ona je najavila da će joj fokus biti Olimpijske igre u Pekingu, na kojima je želela da nadmaši bronzu izborenu u Sidneju 2000. godine (Atinu propustila zbog povrede).

Međutim, posle četiri meseca bez takmičenja Bergkvist je odlučila da se povuče.

Tokom 2007. nisam uspela da nađem iskru koja bi me podstakla na prave rezultate,pa sam odlučila da se odmorim. Nadala sam se da će se želja vratiti sama od sebe, ali nije, pa nema smisla da nastavim karijeru", zaključila je 31-godišnja Šveđanka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.