Kadžaja izborio olimpijsku vizu, Nemeš na korak do bronze i Tokija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadžaja izborio olimpijsku vizu, Nemeš na korak do bronze i Tokija

Srbiji je prvu olimpijsku normu za Tokio doneo Mihail Kadžaja u kategoriji 97 kg u grčko-rimskom stilu. On se na šampionatu sveta plasirao u polufinale svetskog prvenstva i, budući da se plasirao među četiri najbolja rvača na svetskom šampionatu u Kazahstanu, Srbija ima prvu olimpijsku normu.

Mihail Kadžaja je ostvario dve ubedljive pobede. U odlučujućem meču, za plasman na Olimpijske igre, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvrtfinalu je pobedio sa 2:1 reprezentativca Češke.

U polufinalnom meču je izgubio do Evloeva (RUS), inače seniorskog prvaka Evrope i vicešampiona sveta, tako da ga sutra u 18 časova očekuje meč protiv Poljaka ili Uzbekistanca za bronzanu medalju.

Naš drugi predstavnik, Mate Nemeš, nastupio je u kategoriji 67 kg u grčko-rimskom stilu. Odlično je počeo šampionat i bio ubedljiv u prva dva kola. Nažalost, u odlučujućem meču za ulazak u polufinale i osiguravanje olimpijske norme tesno, sa 2:1, je izgubio od Rusa Surkova, dvostrukog seniorskog prvaka Evrope.

Međutim, Mate Nemeš je dobio priliku kroz repesaž dođe do olimpijske norme jer se Surkov plasirao u finale svetskog prvenstva. Sada ga deli samo jedan korak, jer u repesažu čeka pobednika između reprezentativca iz Kineskog Tajpeha i Švajcarca i, ako pobedi u tom meču, osigurava meč za bronzu sa reprezentativcem Danske.

Mate Nemeš sutra nastupa u drugom kolu repesaža oko 8 časova i 30 minuta, po srpskom vremenu. Ako pobedi u tom meču, on će osigurati drugu olimpijsku normu za Srbiju, a biće u prilici i da osvoji bronzanu medalju na svetskom šampionatu.

Taj meč je na programu od 18 časova, kao i Kadžajin, koji već ima osiguranu normu za olimpijske igre.

Juče je bio žreb i u kategoriji 77 kg grčko-rimskim stilom, gde imamo našeg najjačeg aduta, Viktora Nemeša.

Očekuje se i od njega da se upusti, ne samo u borbu za olimpijsku normu, nego i da se bori za neku od medalja na ovom svetskom šampionatu.

Njegova borba će biti negde posle 13 časova, odnosno oko 9 časova po našem vremenu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vize

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kadžaja do prve olimpijske norme za rvače!

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2019

Srbija je izborila prvu olimpijsku vizu za Tokio u rvanju!  Do nje je došao Miša Kadžaja u kategoriji do 97 kg u rvanju grčko-rimskim stilom. Kadžaja plasirao u polufinale svetskog prvenstva, a vizu za OI izborila su letiri takmičara, koja su se našla u završnici turnira.. Kladionica MaxBet...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.