Kadis, Selta i Alaves u Primeri

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadis, Selta i Alaves u Primeri



Fudbaleri Selte iz Viga i Kadisa obezbedili su poslednjeg dana takmičenja u španskoj Segundi plasman u viši rang,. Dva kluba će se tako pridružiti Alavesu iz Vitorije, koji je isti uspeh izborio kolo pre kraja.

Selta je uspela da se posle jedne godine odsustva vrati u Primeru u dramatičnim okolnostima. Poslednjeg dana sezone pobeđena je Ljeida rezultatom 2:0, iako su događaji iz prethodnih 15 dana doveli već promovisani klub na ivicu neuspeha.

Navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vigu su još pre dve nedelje proslavili plasman u viši rang, ali je korišćenje jednog suspendovanog igrača u meču sa Heresom pretvorio pobedu 3:1 u poraz službenim rezultatom.

Da to ne bude sve pobrinuli su se i sami igrači, koji su prošle nedelje izgubili od direktnog rivala Eibara rezultatom 2:1. Ipak, ako nije uspela sa Baskijcima, na popravnom u Kataloniji Selta je uspela da prođe.

Kadis je u Primeri igrao poslednji put pre 12 godina, a u međuvremenu čak je devet sezona proveo u regionalnoj trećoj ligi. "Žuto-plavi" iz slavne luke na atlantskoj obali Andaluzije pobedili su lokalnog rivala Heres rezultatom 1:0. Sve tri ekipe završile su prvenstvo sa po 76 bodova, a titulu šampiona Segunde osvojio je Kadis, zahvaljujući najboljem skoru u međusobnim duelima.

Alaves, koji je 2001. godine poražen od Liverpula u legendarnom finalu Kupa UEFA (4:5 posle produžetka u Dortmundu), ispustio je prvo mesto porazom od Sportinga u Hihonu 1:0, pa su na kraju treći.

Alavesov mali baskijski sused Eibar propustio je priliku da se plasira u Primeru prvi put u istoriji, pošto je sa Rasing Ferolom odigrao samo 1:1. Tako je Eibar sezonu završio na četvrtoj poziciji, a za plasman u viši rang uz pobedu im je trebao i neuspeh Selte ili Kadisa.

Kadis, Selta i Alaves zameniće u Primeri ekipe Levantea, Numansije i Albasetea. Iz Segunde ispadaju četiri ekipe - Kordoba, Terasa, Salamanka i Pontevedra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.