Kadetkinje bez milosti

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Jan.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadetkinje bez milosti

Srbija – Austrija 3:0 (25:22, 25:23, 25:13)
Dvorana: „Jezero” u Kladovu. Gledalaca: 500. Sudije: Ivan Veronima Mioara (Rumunija) i Boris Roberto (Italija). Trajanje meča: 74 minuta.
SRBIJA: Popović 11, Mitrović 5, Tomić 12, Milenković 4, Buša 11, Mirković 2, Stepanović (libero), Džamić, Antanasijević, Čikiriz 3, Raičević, Simić. Selektor: Marijana Boričić.
AUSTRIJA: Marković 7, Taletović 3, Erhart >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 7, Entaher, Graf 6, Kac 7, Huber (libero), Mori, Falta 2, Vider 2, Čep, Bajde. Selektor: Matus Kajni.

Kadetkinje Srbije zabeležile su i treću maksimalnu pobedu na kvalifikacionom turniru A grupi za plasman na EP u Kladovu. Teže nego što se očekivalo izabranice Marijane Mirosavljević savladale su reprezentaciju Austrije, koja se ni jednog trenutka nije predavala.
Gošće su odlično započele meč, vrlo brzo stigle do prednosti od 11:8, da bi Srpkinje preokret učinile tek na 16:15. Austrija je igrala snažno, ali u uzbudljivoj završnici naše devojke su zahvaljujući iskustvu i boljoj igri set rešile u svoju korist.

Neizvesno je bilo i tokom drugog seta. Žestoka borba vođena je od drugog tehničkog tajm auta kada su se ekipe smenjivale u vođstvu. Srbija je stigla i do tri poena prednosti ali su gošće dobrim servisima poremetile naš prijem. Usledio je još jedan dramatičan finiš koji je opet pripao domaćoj reprezentaciji.
Kadetkinje Srbije razliku u klasi potvrdile su u trećem setu. Sara Milenković i drugarice su već na drugom obaveznom predahu imale prednost od 16:6, a do kraja utakmice odlično je funkcionisao i naš blok u kome su dominirale Mina Tomić i Mina Popović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.