Kadeti na turniru Evropa unita

Izvor: B92, 11.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti na turniru 'Evropa unita'

Najmlađa selekcija FSS-a, igrači rođeni posle 1.1.1993. godine učestvovaće od 25. do 30. aprila na tradicionalnom prijateljskom turniru "Evropa Unita".

Turnir se održava na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Ovim turnirom, generacija koju sa klupe predvodi selektor Branko Vukašinović i zvanično će startovati sa programom koji je napravljen do prvog kruga kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2010. godine, a u narednom periodu novu generaciju kadeta očekuju čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri jaka internacionalna turnira.

Turnir "Evropa Unita" organizovaće FS Italije, u saradnji sa savezima Slovenije i Austrije, a osam reprezentacija biće podeljeno u dve grupe.

Srbija se nalazi u grupi B, a prvi protivnik biće nam Hrvatska 25. aprila od 15.30 u austrijskom mestu Kotšah Mauten, gde će i biti baza mladih "orlića". Dan kasnije sastaćemo se u Hermagoru sa Republikom Irskom (17.00), a 27. aprila očekuje nas poslednji duel u grupi sa Meksikom (17.00) u gradiću Arnoldštajn.

Dve prvoplasirane selekcije plasiraće se u polufinale gde će se "ukrstiti" sa grupom A u kojoj su domaćin Italija, Slovenija, Izrael i zajednička selekcija regiona Goricije i Gorice koja nastupa pod imenom Go-Go. Polufinale je zakazano za 28. april, a finale i utakmica za treće mesto odigraće se 30. aprila. Utakmice u fazi po grupama igraće se u kraćem vremenskom intervalu (dva puta po 30 minuta), a polufinale i finale biće po standardnim pravilima za ovaj uzrast (dva puta po 40 minuta).

Naša reprezentacija poslednji put je učestvovala na ovom turniru pre tačno dve godine, kada smo i jedini put do sada igrali u finalu, sa generacijom 1991. pod vođstvom selektora Dejana Đurđevića.

Nova kadetska selekcija fudbalera iz Srbije u narednom kvalifikacionom ciklusu za Prvenstvo Evrope nalazi se u grupi 1 zajedno sa Engleskom, Kazahstanom i Azerbejdžanom, koji će biti domaćin turnira od 26. do 31. oktobra ove godine. Dve prvoplasirane selekcije, kao i dve najbolje trećeplasirane iz svih 13 kvalifikacionih grupa nastaviće kvalifikacije na proleće 2010.godine. Domaćin finalnog turnira Prvenstva Evrope za kadete 2010. biće Lihtenštajn.

Selektor Branko Vukašinović uskoro će objaviti i spisak od 18 igrača na koje računa za turnir "Evropa Unita", a okupljanje reprezentacije zakazano je za 22. april.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.