Kada nema Džejmsa, Vejd kolo vodi: Majami vratio loše uspomene San Antoniju

Izvor: Blic, 20.Okt.2013, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada nema Džejmsa, Vejd kolo vodi: Majami vratio loše uspomene San Antoniju

Šampion NBA lige Majami savladao je San Antonio u pripremnoj utakmici sa 121:96 i tako vratio onaj gorak ukus Sparsima kada su u finalnoj seriji prošle sezone poraženi. Kada u sastavu Hita nema Lebrona Džejmsa, onda je tu Dvejn Vejd koji je ovoga puta najveći deo tereta izneo na svojim leđima

Vejd je sa 25 ubačenih poena bio ubedljivo najefikasniji igrač utakmice, a najveću podršku imao od Džejmsa Džonsa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao 18 koševa. Dobar posao odradio je i Kris Boš koji je ubacio 17 poena.

Najveća pouzdanica San Antonija bio je Kavaj Lenard koji je na terenu proveo 12 minuta i dao 17 poena, dok su kod Sparsa još Marko Belineli sa 15 i Manu Đinobili sa 13 imali dvocifren učinak.

Najveće iznenađenje je bilo videti "nulu" na domaćem zadatku Tonija Parkera koji je u igri bio skoro 20 minuta, ali je imao šut 0/4 za dva poena i tri izgubljene lopte što je, više nego, iznenadilo njegove saigrače.

Dalas je sa 89:83 pobedio Šarlot Bobkestse bez pomoći Dirka Novickog koji je voljom trenera izostavljen iz protokola za ovaj susret. U timu Maveriksa se konačno probudila timska igra, pa su tako Šon Merion, Hose Kalderon i Vins Karter dali po 13 koševa, dok ih je sa poenom manje ispratio Vejn Elington.

Neverovatno skraćena klupa Šarlota nije imala da ponudi veliki broj solucija u napadu, pa je Zeler sa 14 i Voker sa 12 poena jedini odigrali svoju rolu protiv Maveriksa, dok su ostali podbacili.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli nije uspeo da zabeleži poen u porazu njegovog Vašingtona od Nju Orlensa 93:89. Čeh je sakupio pet skokova uz jednu ukradenu loptu, dok su Vizardsi najviše "propatili" prodorima Džrua Holideja koji je upisao 19 poena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.