Kada je Bolonja igrala nismo smeli da priđemo Sinišinoj sobi, ceo hodnik je čuo kako se dere

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada je Bolonja igrala nismo smeli da priđemo Sinišinoj sobi, ceo hodnik je čuo kako se dere"

Medicinska sestra Siniše Mihajlovića otkrila je kakav je srpski stručnjak kao pacijent i koliko je bilo teško, odnosno lako, starati se o njemu.

Pedesetogodišnji Mihajlović je letos otkrio da ima leukemiju i poslednja četiri meseca je uglavnom proveo u bolnici "Sant'Orsola" u Bolonji.

O njemu se brinuo veliki medicinski tim, a sam je istakao izvesnu Karmelu Boskarino kao svog "anđela čuvara".

"On je pravi džentlmen. Radila sam kada je održao pres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciju i ta pohvala me je dirnula. Njegove reči značile su i ostalim pacijentima jer on zna kroz šta oni prolaze. Mi, medicinske sestre, se uvek trudimo da budemo iskrene. Bilo je teško objasniti mu u kakvoj situaciji se nalazi, ali on je uradio sve što smo tražili od njega", rekla je Boskarino za "Corriere di Bologna" i dodala:

"Bio je uplašen kada je prvi da otpušten iz bolnice, plašio se da se ne prehladi. Rekla sam mu tada da će biti dosta teško da mu neka bolest naudi".

Poznato je da je Siniša obavljao posao trenera Bolonje i dok je bio u bolnici – gledajući treninge i mečeve, a usput se i obraćao igračima kako bi ih motivisao.

"Nevrirao se oko Bolonje. Kada su bile utakmice u toku znali smo da ne ulazimo u njegovu sobu. Čuli smo ga kako se dere, čuli smo ga iz hodnika, u drugim odeljenjima, ali niko od drugih pacijenata se nije bunio. Kada bi Bolonja izgubila oni su nas pitali kako je Siniša to podneo", objašnjava medicinska sestra.

Mihajlović je završio sa tri ciklusa hemioterapije, a najskorije je izašao iz bolnice posle transplatacije koštane srži.



"Kada je saznao da je donator Amerikanac krenuo je da se šali sa nama i da priča engleski, iako ne zna jednu reč! Svi smo ga zezali i smeh mu je pomogao da se opusti. Provodili smo noći pričajući o mnogo toga kada nije mogao da spava. Pričao mi je o svom poslu, odakle dolazi, rekao mi je da je rat veoma ranjiva tačka za njega",
otkriva Boskarino i nastavlja:



"Kada je prvi put došao izgledao je zastrašujuće, ali kada se opustio upoznali smo pravog Sinišu, skromnog čoveka koji ceni male stvari u životu. On je veoma dobra osoba. Možda se samo ponaša kao 'težak' tip jer je to potrebno u njegovom poslu, ali je iznutra dosta 'mekan'",
zaključila je medicinska sestra bolnice "Sant'Orsola" u Bolonji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NISU SMELI DA PRIĐU SOBI OD VRISAKA: Medicinska sestra otkrila ko je bio donor Mihajloviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019

Detalji o lečenju proslavljenog asa...Medicinska sestra Siniše Mihajlovića otkrila je kakav je srpski stručnjak kao pacijent i koliko je bilo teško, odnosno lako, starati se o njemu...Proslavljeni as i šef stručnog štaba Bolonje je tokom leta otkrio da boluje od leukemije, pa je poslednja četiri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.