Kad pobedimo – Nemci smo, kad izgubimo – majmuni

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 21:16

"Kad pobedimo – Nemci smo, kad izgubimo – majmuni"

Mladi reprezentativac Nemačke Jusufa Mukoko osudio je one koji ga vređaju, i njega i saigrača Ngankamu, zbog promašenih penala.

Mladi njemački fudbalski reprezentativac Jusoufa Mukoko osudio je rasističke uvrede upućene njemu i saigraču Džesiku Ngankamu putem društvenih mreža nakon što su obojica promašili kaznene udarce u sinoćnjem dvoboju protiv Izraela odigranom na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine, koji je završio remijem (1:1).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ako pobedimo, svi smo Nemci. Kad izgubimo, pojave se komentari o majmunima. Džesik ih je dobio, ja sam ih dobio. Takve stvari jednostavno nisu deo fudbala", rekao je 18-godišnji Mukoko koji je rođen u Kamerunu, a član je Borusije iz Dortmunda.

"Ne promašujemo namerno; pokušavamo pomoći ekipi. Kad dobijete takve poruke, to je odvratno", dodao je Mukoko koji se nije prvi put susreo sa rasističkim ispadima usmerenim prema njemu i saigračima.

"Sad je dosta. Dolazi vrijeme da se tome suprotstavimo", u obranu svojih igrača stao je i selektor nemačke U21 reprezentacije Antonio Di Salvo.

"Mora postojati kazna. Ovo je apsurdno. To su momci koji vole da igraju za Nemačku, koji su Nemci, koji daju sve za zemlju. Bilo kakav rasizam i diskriminacija, to je najniži nivo, to uopšte nije prihvatljivo", zaključio je Di Salvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.