Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 09:39

Kad najčvršća odbrana naleti na najefikasniji napad

Neporaženi Ulsan dočekuje Seongnam, dok Mugošin Inčon dočekuje šampiona i lidera Đonbuk

Seongnam igra iznad svih očekivanja. Prethodne sezone uglavnom je tavorio u donjem domu, gde je na kraju i završio. Ove je do prethodnog kola, kada gaje tukao Daegu, bio neporažen, zbog čega je trenutno na visokom četvrtom mestu. Ali pravi test za ambicije Svraka tek sledi. Na otvaranju 6. runde čeka ih vicešampion Ulsan (09.30).

Oslanjajući se uglavnom na odbranu, trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najbolju u ligi uz Đonbuk – 1 primljen gol u prva četiri kola, ukupno tri - Seongnam se našao tu gde trenutno jeste, odmah ispod mesta koje vodi u azijsku Ligu šampiona, ali prethodno kolo pokazalo je da Svrake neće moći večito da računaju na odbranu ukoliko žele da se oprobaju sa timovima izvan Južne Koreje.

S druge strane, vicešampion dočekuje goste u odličnom raspoloženju, kao jedini neporaženi tim u uvodnih pet kola uz daleko najbolju gol razliku u prvenstvu – 13:4. Ubedljiv trijumf u prethodnom kolu protiv Pohanga od 4:0 zahtevao je i “žrtvu“, pa će Li Čung-Jong, inače bivši fudbaler Boltona iz premijerligaških dana, verovatno morati da propusti današnji meč. Dobra vest je što se prošle nedelje u tim vratilo zimsko pojačanje, Bjorn Jonsen, pošto se zalečio povredu kolena. Međutim, teško će Norvežanin u startnu postavu, sve dok odlični Brazilac Žunior Negao nastavi da rešeta protivničke mreže. Trenutno ubedljivo vodi na listi strelaca sa šest pogodaka.

Nešto kasnije Đonbuk dočekuje Inčon (12.00). Popularni Marinci rešili su da i ove sezone pripreme svojim navijačima košmarnu sezonu, punu strepnje od mogućeg ispadanja. Pristalice plavo-crnih još uvek nisu osetile slast pobede. Jedina dva boda na startu šampiona uknjižena su zahvaljujući organizovanoj igri u odbrani, ali će ih nemogućnost da postignu gol vrlo verovatno koštati ostanka u eliti.

Do sada je jedino Kim Ho-nam pogađao protivničku mrežu, dok Stefan Mugoša nikako da otvori golgeterski “nalog“. Prošle sezone, crnogorski fudbaler stao je na brojki od 14 pogodaka, od kojih je većina stigla u završinici sezone, što je timu obezbedilo opstanak. A kako je Lanre Kehinde vrlo verovatno zbog povrede završio sezonu, navijači Inčona se nadaju da će njihova amajlija pronaći golgetersku formu, jer vreme polako ali sigurno prolazi.

Đonbuk će “fenjeraša“ dočekati bez trenera Žozea Moraisa i defanzivca Honga Đong-hoa koji propuštaju drugi i ujedno poslednji meč zbog suspenzije. Zbog iscrpljujućeg putovanja Pohangu u utorak, Moraisov asistent će vrlo verovatno iskoristiti priliku što poslednjeplasirani tim dolazi u goste i malo promešati karte za ovaj duel.

JUŽNA KOREJA 1 – 6. KOLO

Subota

09.30: (1,85) Ulsan (3,45) Seongnam (4,50)

12.00: (1,25) Đonbuk (6,25) Inčon (11,00)

12.00: (3,30) Sangđu (3,25) Pohang (2,25)

12.00: (2,60) Suvon (3,20) Gangvon (2,80)

Nedelja

12.00: (2,05) Daegu (3,35) Seul (3,80)

12.00: (2,75) Gvangđu (3,10) Busan (2,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.