Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 05:04

Kad Gremio zaključa loptu, ni moćniji od Žuventuda nemaju rešenje (VIDEO)

Drugaligaš očekivano eliminisan u osmini finala brazilskog kupa

Ako je iko pomislio da Žuventud može da pomrsi račune Gremiju i eliminiše Brazilskog velikana iz nacionalnog kupa i to posle poraza 1:0 u Porto Alegreu, grdno se prevario. Jer teško je izvodljiva računica u kojoj je drugoligaš mogao da prođe pored štoperskog tandema Pedro Žeromel – Valter Kaneman, istog dueta centralnih bekova koji su držali odbranu Gremija 2017. godine kada se ekipa Renata >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gauša popela na tron Južne Amerike.

Ako neko u Brazilu ume da zaključa loptu i zatvori sve prilaze golu, onda su to Besmrtni Trikolori. Odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno za prolaz među najboljih osam. Deseti put zaredom uspeli su da spreče Žuventud da im zatrese mrežu, a nije bilo prostora da domaćinu eventualno padne na pamet prvi trijumf protiv ovog rivala od 2016. godine.

Jedini pogodak viđen je u 70. minutu u režiji veziste Tasijana, ali i bez njega Gremio bi se našao u četvrtfinalu takmičenja koje je poslednji put osvojio 2016. godine, kada je u finalu savladao Atletiko Mineiro. Jedan od strelaca u tadašnjem finalnom dvomeču bio je i Everton Seboljinja, napadač koji je ovog leta pojačao Benfiku.

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DO GRÊMIO! ????????????⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #JUVxGRE #CopaDoBrasil2020 #OPrimeiroCampeão pic.twitter.com/QPxgFCvIr1

Mesto među najboljih osam obezbedio je i Palmeiras koji je nešto ranije minimalcem savladao Bragantino, a prošao je dalje ukupnim rezultatom 4:1.

Žreb koji će sastaviti četvrtfinalne parove biće održan već tokom dana i na njemu neće biti povlašćenih timova.

KUP BRAZILA – OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Utorak

Kujaba – Botafogo 0:0 /prvi meč 1:0/

Sreda

Internasional – Atletiko GO 2:1 (0:0) /prvi meč: 4:2/

Seara - Santos 1:0 (0:0) /prvi meč: 0:0/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Korintijans 1:1 (0:0) /prvi meč: 1:0/

Flamengo - Atletiko PR 3:2 (2:1) /prvi meč: 1:0/

Palmeiras - Bragantino 1:0 (1:0) /prvi meč: 3:1/

Petak

Žuventud - Gremio 0:1 (0:0) /prvi meč: 0:1/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.