KVATRO FORMAĐO: Kiša i suze u Trstu

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010, 05:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVATRO FORMAĐO: Kiša i suze u Trstu

Piše: IGOR JAGLIČIĆ
 
Znate šta ima novo u Trstu? Ništa. Opet kiša! Raspoloženje baš nekako pomešano. Izgubismo od Kanađana, počele računice da ne daj Bože ne ispadnemo.
Italijani upiru prstom u nas, kažu, namestili ste, ne želite da osvojite prvo mesto. Mi se svi kao nešto branimo, ne znam samo zašto. Kolegu Novicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Sarića, portparola OSS, „prozva“ i veliki Paskvale Gravina. Mislim, što je mnogo, mnogo je. Pa čekaj bre, ko je ovde varao? Vreme će pokazati. Dobro, neću više da se nerviram, ne valja mi zbog pritiska...
Nego bre, žao mi što idemo iz Trsta, bilo nam je lepo, iako je kiša skoro pa non stop padala. Ne verujem da ćemo igde drugde imati onako lepu podršku sa tribina. Verujte mi da me je taksista, „punokrvni“ Italijan, danas pitao da li ćemo pobediti Poljsku. I on bi, kaže, voleo. Kad smo već kod njega, moram da pohvalim čoveka. Govori engleski veoma dobro, priča ruski, kaže radio je sa Rusima u nekoj firmi ranije. Ma, kulminacija je da razume srpski, ponovi za nama reč „kiša“, kaže, to se kod nas kaže „pjođa“!
Nego, da se ipak još malo vratim na odbojku. Razmišljam nešto, kakva bi postala mogla da se napravi od asova naše odbojke, koji su u protekla tri dana „u civilu“ defilovali dvoranom u Trstu. Evo ovako, damo „veteranima“ Nikolu Grbića, a u dijagonali neka bude Andrej Urnaut, iako je on u karijeri igrao primača. Vanji Grbiću ćemo ovoga puta u dijagonalu dati Gorana Vujevića, nije bio tu, ali će sigurno doći u Rim, na završnicu. Srednjaka imamo na izvoz. Tu je Željko „Džigi“ Tanasković, pa Igor Vušurović, pa Danilo Mrđa, a libero, normalno Vasa Mijić. Što ovi momci ne odlučiše „da se prijave“ na Svetsko prvenstvo. Prošli bi sigurno u drugu rundu.
Šalu na stranu. Predivno je u ova tri dana bilo u društvu najvećih asova naše odbojke. Još jednom svaka čast Odbojkaškom Savezu Srbije, koji je učinio sve da organizovanjem čarter leta priušti „svim zaslužnim“ trodnevno uživanju u „srpskom Trstu“ i druženje, kako sa novinarima, tako i sa navijačima, koji su ih opsedali za samo jednu fotografiju.
Siguran sam da je i njima i njihovim suprugama i deci bilo lepo i da su uživali u dobroj odbojci, ali i šetnji pored mora, laganom šopingu, pršuti, mocareli, kapućinu, pa i čuvenim špagetama „Kvatro formađi”...
A mi odosmo negde južno, severnije valjda i ne može. Ili u Milano, ili u Ankonu. Znate vi to već sada, dok čitate ove redove gde smo. Ja ću pustiti neku suzu za Trstom, biće on večito srpski, dok god sa Crkve Svetog Spiridona budu zvonila zvona. Baš kao i juče, na Krstovdan.
Ćao Trst, ćao bambini...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.