KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Borjan i društvo IZBACILI Hercegovce, ali teže nego što se mislilo

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 22:53

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Borjan i društvo IZBACILI Hercegovce, ali teže nego što se mislilo

Prošli su još Olimpija Aris i Panatinaikos.

Dobili smo još četiri tima koja će sigurno igrati grupnu fazu nekog evropskog klupskog takmičenja. To su Panatinaikos, Slovan, Olimpija i Aris iz Limasola koji su uspeli da se palsiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i tako ćev čak i uz dva ispadanja igrati makar grupni deo Lige konferenacija.

Slovan Milana Borjana i Aleksandra Čavrića je igrao je 2:2 na svom terenu protiv Zrinjskog iz Mostara i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su materijalizovali trijumf od 1:0 iz Hercegovine. Čvrić je postigao gol i asistairao za drugi, a gosti iz hrvatskog dela Mostara su u 75. minutu uspeli da postignu prvi, a zasutavnom vremenu i durgi gol. Ipak, do potpunog preokreta niej došlo-

Panatinaikos se takođe plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će im rival biti francuski Olimpik iz Marseja.

Atinjani su imali sjajan rezultat iz prvog meča, savladali su sa 3:1 ukrajinskog vicešampiona Dnjepar, u meču koji je igran u slovačkim Košicama, ali su na svom terenu jedva uspeli da izbore 2:2.

Dnjepar se seli u kvalifikacije za Ligu Evrope, rival će im biti Slavija iz Praga. Pobednik tog meča je jedan od potencijalnih rivala srpskog Čukaričkog u plej-ofu za Ligu Evrope.

Uspešan je bio i Aris iz Limasola, koji je još jednom ubedljivo porazio prvaka Belorusije, ekipu BATE Borisova, ovoga puta je bilo 5:3, u prvom duelu na Kipru domaćin je bio još ubedljiviji – 6:2.

Aris će u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Rakov – Karabag, Poljaci su u prvom meču pred svojim navijačima slavili sa 3:2. BATE će evropski put nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv poraženog iz dvomeča Dinamo Zagreb –  Astana.

KVALIFIKACIJE ZA LŠ - DRUGO KOLO

Panatinaikos (Grčka) - Dnjepar (Ukrajina) 2:2 (1:1) - prvi meč (3:1)

Bate Borisov (Belorusija) - Aris Limasol (Kipar) 3:5 (1:3) - prvi meč (2:6)

Olimpija (Slovenija) - Ludogorec 2:1 (1:1) - prvi meč (1:1)

Slovan (Slovačka) - Zrinjski (BiH) 2:2 (1:0) - prvi meč (1:0)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.