KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA: Lale PROKLINJU sreću, LASK slavio na Karađorđu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 21:07

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA: Lale PROKLINJU sreću, LASK slavio na "Karađorđu"

Novosađani se nisu obrukali.

Uprkos ravnopravnoj igri Vojvodine u većem delu meča sa favorizovanim LASK-om, Novosađani su morali da čestitaju austrijskom predstavniku koji je posle prve utakmice na "Karađorđu" bliži plasmanu u plej-ofu. Na kraju, klub iz Linca slavio je protiv Stare dame rezultatom 0:1 (0:0).

Čukarički je u podređenom položaju pred večerašnji (21.00) prvi meč protiv švedskog Hamarbija, ali Brđani najavljuju da idu po pobedu. Kvota na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << keca je 3,35, na iks 3,20, a na dvojku 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Hamarbi.

Imaju Lale za čim da žale. Pružili su domaći fudbaleri dostojan otpor Austrijancima, u pojedinim trenucima i nadigrali goste, međutim, sreća i saveznik u vidu stative bili su na strani LASK-a.

U 60. minutu, najbolju priliku za Đorđevićev tim nije realizovao Nemanja Čović. Sevnula je polukontra Vojvodine, lopta je stigla Čoviću koji je sa preko 20 metara "polomio" stativu Šlagera.

Usledila je potom kazna! Gol odluke postigao je Mihorl u 70. minutu, posle silovitog i preciznog šuta sa ivice šesnaesterca, u momentima dok su Novosađani stezali obruč oko gola austrijskog tima. Ipak, loša odbrana Veljka Simića, koji je trebalo više da izađe u blok, koštala je Novosađane kapitulacije.

Do poluvremena, ređale su se prilike na obe strane. Mrkaić (14.) je promašio loptu i priliku da savlada Šlagera, na drugoj strani Simić je blistao u 13, 17. i 33. minutu, spasivši Novosađane. Šanse, ipak, nije imao u kobnom 70. minutu, pa Lale čeka mnogo težak posao za sedam dana.

Novosađani su meč završili sa desetoricom, jer je Luka Cucin u prvom minutu sudijske nadoknade vremena dobio direktan crveni karton zbog faula nad Balićem i neće igrati u revanšu.

Ko bude prošao u ovom dvomeču, sastaće se sa poraženom ekipom iz okšraja kvalifikacija za Ligu Evrope između Galatasaraja i Sent Džonstona.

VOJVODINA - LASK 0:1 (0:0)

Strelac: Mihorl 70.

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Fabri (Italija)

Žuti karton: Simić, Novevski - Grgić, Filipović, Vajzinger, Marešić.

Crveni karton: Luka Cucin (Vojvodina) 90+1.

Vojvodina: Simić, Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak, Busnić, Topić, Čović, Novevski (68. Zukić), Simić (86. Bastajić), Mrkaić (46. Kabić).

LASK: Šlager, Janis (73. Marešić), Vajzinger, Filipović, Rener, Pocman (46. Fleker), Grgić, Mihorl, Karamoko (62. Balić/90. Sukar), Goiginger (62. Hjun Seok), Šmit.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.