KVALIFIKACIJE ZA EVRO: Prekinut meč Belgije i Švedske! Holanđani slave Van Dajka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 23:28

KVALIFIKACIJE ZA EVRO: Prekinut meč Belgije i Švedske! Holanđani slave Van Dajka!

Velika borba u Grupi B...

Utakmica između Belgije i Švedske je prekinuta na poluvremenu i nastavak je odložen, dok je Holandija praktično na EP posle pobede nad Grčkom - 0:1.

Belgija i Švedska su odigrale prvih 45 minuta, posle kojih je rezultat bio 1:1, a onda se proširila tužna vest. Dvoje navijača švedske reprezentacije bili su žrtve jednog teroriste u blizini stadiona.

Zbog toga su Šveđani na poluvremenu odbili da igraju i da izađu na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u drugom poluvremenu.

Ubrzo su se pojavile informacije da je krvavi pir napravio islamski terorista, pristalica ISIS-a, koji je povicima  "Alahu akbar" na motoru vozio kroz Brisel i nehotice pucao ka žrtvama. Nažalost, za sada je dvoje njih izgubilo živote, u pitanju su navijači Švedske, zbog čega je došlo i do prekida utakmice.

Rezultat je ovde bio u drugom planu pošto je ranije danas Austrija pobedom nad Azerbejdžanom i zvanično ostavila Švedsku bez EP, na koje idu i lideri Belgijanci.

U grupi B, derbi su igrali Grčka i Holandija. Tim Ronalda Kumana je slavio golom Virdžila van Dajka iz penala u nadoknadi vremena.

Uoči ovog meča, Grci su imali 12 bodova, Holanđani devet, ali uz meč manje. Holanđanima je bila važnija pobeda, bili su joj bliži, i na kraju uspeli da dođu do sva tri boda.

Holanđani su imali najveću priliku da dođu do vođstva i potencijalne pobede u 28. minutu kada je Veghorst promašio penal. Prethodno je oboren Van Dajk, domaći su smatrali da je penal prestrogo dosuđen, a onda je na scenu stupio golman Vlahodimos koji je odlično pročitao udarac i sačuvao mrežu.

Holanđani su i pored promašenog penala bili bliži pobede, pošto je Bergvajn imao veliku šansu u finišu prvog dela, kao i na startu drugog.

Ronald Kuman je izmenama pokušao da promeni ritam i poboljša igru u napadu, ali golova nije bilo sve do samog finiša kada je Damfris oboren, a sudija Ernandes opet pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Van Dajk i pogodio za 0:1.

Grci imaju još jedan meč, dočekuju Francuze koji su već na EP, dok Holanđani imaju mnogo lakši posao sa Irskom i Gibraltarom. Holanđanima je sada dovoljna jedna pobeda da overi plasman na EP.

U drugom meču ove grupe Republika Irska je kao gost pobedila prežaljeni Gibraltar rezultatom 4:0.

Ipak, ni Ircima ova pobeda ne znači mnogo, jer imaju samo šest bodova i bez šansi su za plasman na EURO.

Strelci za Irce bili su Ferguson, Džonston, Doerti i Robinson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.