KVALIFIKACIJE ZA EP: Velika BORBA Gruzije i Finske, od REZULTATA meča zavisi plasman Srbije na EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 22:15

KVALIFIKACIJE ZA EP: Velika BORBA Gruzije i Finske, od REZULTATA meča zavisi plasman Srbije na EP

Neizvesno je bilo do kraja.

Košarkaška reprezentacija Gruzije nema milosti. Do nove, treće uzastopne pobede u u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Gruzini su stigli u "Espou" protiv domaće selekcije Finske rezultatom 85:91 (19:22, 21:22, 25:21, 20:26) i zadržali lidersku poziciju na tabeli "E" grupe.

Velika borba viđena je tokom celog meča ove dve selekcije. U prvoj četvrtini, Gruzija se "odlepila" na 9 poena razlike (20:11), ali uporni domaćini nisu odustajali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Gruzini su do maksimalnih +10 došli početkom druge deonice (19:29), međutim, Finci su kako je vreme odmicalo postepeno topili prednost Šengelije, Šermadinija i ostalih igrača iz gostujućeg tima.

U poslednjoj četvrtini, Finska je prišla samo na "pola" koša zaostatka, a zatim i uspela da preokrene na svoje maksimalno vođstvo (73:69).

Kvalitet Gruzije je tada došao na videlo, pa su boljom realizacijom slobodnih bacanja u finišu "slomili" domaćina i zadržali maksimalan učinak u "E" grupi.

Pobeda Gruzina ide na ruku Srbiji, koja je doživela bruku u meču sa Švajcarskom i u naredna dva duela, protiv ovih rivala mora da trijumfuje, ukoliko želi da se plasira na završni turnir Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Šermadini sa 27 poena, dok je "Toko" Šengelija ubacio 19 koševa. Kod Finaca prednjačio je Salin sa 22 poena, Valtonen je dodao 13, a Vilson i Haf po 12 koševa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.