KVALIFIKACIJE ZA EP: Tobi dobar u pobedi Slovenije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 21:26

KVALIFIKACIJE ZA EP: Tobi dobar u pobedi Slovenije

Bilo je izjednačeno u prvom delu, ali kvalitet je prevagnuo u nastavku.

Košarkaši Slovenije pobedili su na startu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo selekciju Ukrajine na svom parketu sa 87:73 (21:22, 18:18, 25:13, 23:20), .

Ukrajina je hrabro i odlučno ušla u meč protiv Slovenije. Imali su tokom prve deonice gosti imala prednost od sedam, a tokom druge višak od osam poena. Slovenija je do kraja poluvremena stigla do 39:40.

U nastavku meča, Slovenija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je mnogo bolje otvorila meč, pa je sredinom trećeg kvartala vodila sa 60:52.

Slovenije je uoči poslednjeg kvartala imala sufitic od 11 poena (64:53). Ukrajina je pripretila, stigla je do 72:67, ali je Slovenija odbila nalet rivala i mirno privela meč kraju.

Slovenija će u drugom kolu igrati protiv Izraela na svom parketu, dok će Ukrajina odmeriti snage sa selekcijom Portugalije. Tri selekcije će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Najbolji kod ppobednika bili su Klemen Prepelič sa 30, Jaka Blažič sa 18, Majk Tobi sa 11, Ziga Samar i Gregor Hrovat sa po 10 poena. Kod Ukrajine, Aleksandr Kovilar je postigao 21, Vječeslav Bobrov 17, Artsem Pustovoj osam poena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.