KVALIFIKACIJE ZA EP: Rusi očitali lekciju Orlićima, drugo mesto sve dalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA EP: Rusi očitali lekciju Orlićima, drugo mesto sve dalje

Treći poraz izabranika selekotra Stolice.

Mlada reprezentacija Srbije poražena je u Nišu od selekcija Rusije u okviru šestog kola pete grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rusi su slavili golovima Čalova i Sulejmanova sa 2:0 i tako napravili veliki korak ka osvajanju prvog mesta, dok su izabranici selektora Ilije Stolice pretrpeli i treći poraz čime su šanse za plasman na kontinetalni šampionat sveli na minimum.

Gosti su poveli iz prve ozbiljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilike koju su stvorili već u osmom minutu. Najbolji strelac Rusa, Fjodor Čalov, dobio je idealnu loptu, izašao sam ispred golmana Ilića i lako ga matirao. Usledio je period ravnopravne igre, a Srbija je najbliže izjednačenju bila u 24. minuta, kad je Dejan Joveljić, posle centaršuta Filipa Stuparevića pogodio stativu.

U samom finišu prvog poluvremena gosti su došli do kapitalne prednosti. Zbornaja je duplirala vođstvo u 44. minutu. Došlo je do konfuziji u odbrani našeg mladog tima, lopta je srećno došla do Sulejmanova koji nije imao previše milosti.

Krenuli su izabranici selektora Stolice dosta agresivnije u drugom poluvremnu i ko zna šta bi bilo da je španski sudija Manuera svira penal za Srbiju u 52. minutu posle igranja rukom jednog od ruskih defanzivaca. U nastavku duela Orlići su imali značajnu terensku inicijativu, ali ne i izgledne prilike koje bi im ponogle da dođu do izjendačenja i makar izjednačenja.

SRBIJA - RUSIJA 0:2 (0:2)

STRELCI: 0:1 Čalov (8), 0:2 Sulejmanov (44)

STADION: Čair

GLEDALACA: 2.000

SUDIJA: Huan Martinez Manuera (Španija)

SRBIJA: M. Ilić - Marković, Veselinović, Mašović, I. Ilić - L. Ilić, Nj. Petrović (od 46. Birmančević), Nišić - Stuparević (od 62. Čimić), Joveljić (od 72. Vidosavljević), Adžić (od 72. Tedić).

RUSIJA: Safonov - Raskazov, Divejev, Evgenjev, Lisov - Umjarov, Kučaev (od 65. Golubev), Obljakov - Sulejmanov, Čalov (0d. 72 Ignjatijev), Lomovicki.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.