KVAL. ZA SP: Srpkinje maksimalne protiv Estonije

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jan.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVAL. ZA SP: Srpkinje maksimalne protiv Estonije

Ženska reprezentacija Srbije je uspešno startovala na turniru treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je u prvom kolu pobedila Estoniju sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:15).
(FOTO: Sportski žurnal)
Drugu utakmicu na turniru u Azerbejdžanu, Srpkinje će odigrati u subotu od 13 sati protiv Izraela, dok je za nedelju zakazan duel sa Azerbejdžanom.
Plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava u Italiji, izboriće pet pobednika grupa i dve najbolje drugoplasirane selekcije.
Najefikasnije u reprezentaciji Srbije bile su Jelena Nikolić sa 11, Jovana Brakočević i Milena Rašić sa po 10 osvojenih poena, dok su se kod Estonki istakle Polina Bratuhina sa 16 i Anu Enok sa devet poena.
Terzić: Zadovoljan pobedom, ne i igrom
Selektor Zoran Terzić je rekao da je zadovoljan pobedom protiv Estonije, ali ne i igrom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Italiji:
Teško je naći motiv protiv ekipe koja je slabija od nas. Ne možemo da budemo zadovoljni, prava igra nam danas nije bila potrebna da bi pobedili Estoniju, već da bi ušli u pravi ritam i utakmice protiv Izraela i Azerbejdžana. Možemo da budemo zadovoljni pobedom, igrom ne baš, ali ostaje nada da će već od sutra ekipa igrati sa više motiva i želje.
Srpske odbojkašice pobedile su Estoniju sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:15), a naredni protivnik na turniru u Azerbejdžanu biće selekcija Izraela.
Dobro poznajemo Izrael, znamo njihove mogućnost i da može da dođe do problema ako ne pružimo dobru partiju – upozorio je Terzić.
Primač Jelena Nikolić smatra da je nešto slabije izdanje reprezentacije posledica nedostatka vremena za treniranje:
Teška utakmica za nas, Estonke su igrale agresivno i bilo nam je potrebno da se naviknemo na ekipu koju ne znamo i prvi put igramo. Ovo je dobra uvertira, nadam se da ćemo sutra izgledati bolje na terenu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.