KUP KORAĆA: FMP prejak za Spartak

Izvor: MVP.rs, 16.Feb.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KORAĆA: FMP prejak za Spartak

Panteri su prvi polufinalisti.

Utakmicom između FMP-a i subotičkog Spartaka je otvoren Pireus Kup Radivoja Koraća. Iznenađenja nije bilo, jer je do trijumfa došao tim iz predgrađa Beograda i to ubedljivo - 77:58.

Subotičani su igrali ginuli u odbrani i oko nje su bazirali svoju igru. U napadu su igrali po sistemu "daj šta daš". Uglavnom su uzimali daleke trojke iz driblinga i bili su poprilično neefikasni. Trebalo bi pomenuti da ih je Ajzea Ostin ekspresno >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << "oterao" iz reketa tako što je u kratkom vremenskom intervalu sakupio četiri blokade. U nastavku se videlo da su ga igrači Spartaka izbegavali u širokom luku.

Ekipa sa severa Srbije je imala odgovor na sve napadačke postavke Pantera. Osim, na jednu, a to je igra u tranziciji. U odsustvu Filipa Čovića zbog povrede, sve je polazilo od Džone Boldena koji je bio alfa i omega svoga tima. Trčao je kontre, sam ih je inicirao, hvatao je skokove...

Iako je FMP uglavnom vodio, Spartak se ni u jednom trenutku nije predavao. Igrali su hrabro i pogibeljno i čak je uspeo preko raspoloženog Nemanje Miščevića uspeo i da pripreti. Ali, njegova sjajna rola je bila kratkog daha, Panteri su se kasnije odlepili i ubedljivo slavili.

Najefikasniji na meču je bio Marko Ljubičić sa 18 poena. Bolden je ubacio 13, uz šest skokova. Mišević je bio najbolji u poraženom timu sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Đorđe Tresač zabeležio šest poena i sedam skokova.

FMP će se u polufinali sastati sa pobednikom duela Crvena zvezda mts - Vršac (četvrtak, 19:30č).

 

FMP - Spartak 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13)

Dvorana: "SC Čair"; Gledalaca: 2.000; Sudije: Nikolić, Ninković, Prpa

FMP: Radanov 4 (4as), Čović, Davidovac 8 (6sk), Apić 9 (5sk), Lazarević 6, Bursać, Šešlija, Kutlešić 8, Žižić 7 (6sk), Ljubičić 18, Ostin 4 (5bl), Bolden 13 (6sk). Trener: Branko Maksimović

Spartak: Matić, Jovišić, Ljubenković 4 (6as, 5il), Hristov 6, Prlja 8 (4sk), Nikolić 3 (4as, 5il), Tresač 6 (7sk), Miščević 18 (5sk), Jelenić 5, Lučić 2, Kuridža, Andrejević 6 (6sk). Trener: Dušan Alimpijević

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.