KUMOVSKA BESEDA JE RASPLAKALA SVE: Milan Radovanović se jecajući oprostio od Dejana Milojevića

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 14:06

KUMOVSKA BESEDA JE RASPLAKALA SVE: Milan Radovanović se jecajući oprostio od Dejana Milojevića

Napustio nas je veliki sportista, ali ono što je još bitnije veliki čovek.

Na komemoraciji Dejana Milojevića u Skupštini grada Beograda prisustvovali su najviđeniji ljudi sportskog sveta. Kum proslavljenog stručnjaka, Milan Radovanović, je ostavio najveći utisak na prisutne. Nije uspevao da suzdrži plač za preminulim prijateljem.

- Poštovani prijatelji ovih dana slušamo prelepe priče o Dekiju, tako da oprostite ako se ponavljam. Deki je imao veliko srce, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hteo sam govoriti iz glave, ali ne želim nijednu lepu reč da izostavim. Dejana sam upoznao sa 14 godina, bili smo suparnici na terenu. Njegov ponos i deviza "samo napred" bez predaje karakteristični su za kraj u kome je odrastao. Nekoliko godina kasnije, povezala nas je misao Miše Lakića, u divnom košarkaškom projektu. To je postala i ostala jedna velika porodica. Dejan me je odmah osvojio, upoznao sam sve njegove, čitavu porodicu, a taj krug se uvek povećavao. Do kraja je hrlio ljudima raširenih ruku i svuda je stvarao čvrsta prijateljstva. On je bio i ostao čovek sa stavom i integritetom, radio je na sebi, a već sa 18 godina mi je rekao da će se oženiti u 21, da će igrati u Partizanu, da želi da bude selektor i da razvije svoju košarkašku akademiju. To se nije ostvarilo. Bio je izuzetnog intelekta i radoznalosti, družio se sa naučnicima programerima, čitao klasike, bavio se biznisom. Dejan je bio ujedinitelj, most koji spaja. Povezao je Partizan FMP, Budućnost i Megu. Slušalli su ga svi veliki igrači, treneri i uspešni ljudi: Miško Ražnatović, Stiv Ker, Predrag Danilović, Duško Vujošević... - rekao je Mića Radovanović koji nije mogao da završi svoju besedu gušeći se u suzama, a većina u hali je takođe plakala tokom ovog govora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.