KSS nagrađuje najbolje

Izvor: MVP.rs, 14.Okt.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS nagrađuje najbolje

Iz Kuće košarku su poslali motivaciju za sve klubove.

Košarkaški savez Srbije je za takmičarsku sezonu 2016/17 pripremio niz iznenađenja i donacija klubovima. Pored, od ove godine, povećanog broja lopti za klubove učesnike svih seniorskih zimskih takmičenja KSS i Jedinstvenih liga Srbije, čija je vrednost 3.027.200 dinara, KSS je obezbedio i pokazivače, zapisnike i tenerske table za sve klubove učesnike 1 ŽLS i 2 MLS u ovoj takmičarskoj sezoni, čija je vrednost 250.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << dinara.

KSS će ove takmičarske sezone nagraditi prvaka Srbije u ženskoj seniorskoj konkurenciji sa 700.000 dinara, a vicešampion će dobiti 300.000 dinara. Klubovima će se pomoći i oko participacije za prenose utakmica. Osvajaču prvog mesta u Drugoj muškoj seniorskoj ligi namenjena je nagrada od 500.000 dinara, drugoplasirana ekipa će dobiti 250.000 dinara, a trećeplasirana ekipa sportsku opremu. Košarkaški savez Srbije je predvideo i nagrade za ekipe u Drugoj ženskoj seniorskoj ligi Srbije. Ekipe koje se plasiraju u Prvu žensku ligu podeliće 500.000 dinara

Pored dosadašnje prakse da KSS snosi troškove za službena lica, ove godine će biti uplaćena i participacija za učesnike Roda juniorske, Triglav kadetske lige i lige Srbije za kadetkinje. Ukupan iznos participacije iznosi 2.970.000,00 dinara i biće uplaćen klubovima u dve rate – 01.12.2016. prva rata i druga rata po okončanju takmičenja.

Zahvaljujući sponzorima takmičenja "Rodi" i "Triglav osiguranju", klubovi učesnici Jedinstvene kadetske i juniorske lige dobiće po dve garniture opreme (15 komada) za nastup u ovim takmičenjema. Ove sezone će matični savez snositi troškove službenih lica za polufinalne turnire pionira i svih finalnih turnira koji se igraju za prvaka Srbije u svim uzrasnim kategorijama.

Regioni će dobiti ukupno 700.000 dinara za participaciju učesnicima Kvalitetnih liga mlađih kategorija, a o raspodeli ovih sredstava odlučivaće organi Regionalnih košarkaških saveza, koji imaju obavezu podnošenja izveštaja o utrošenim sredstvima UO KSS.

(foto: KSS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.