KSS i Jadran daleko od kompromisa

Izvor: Glas javnosti, 11.Apr.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS i Jadran daleko od kompromisa

Srbi u klin, a čelnici regionalnog takmičenja o ploču!Kako sada stvari stoje, kraj regularnog dela NLB lige i početak Superlige Srbije u sezoni 2010/2011. vremenski će da se poklope. Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije doneo je odluku da naša lige počne 1. marta, dok su čelnici regionalnog takmičenja poslali dopis u kome se kaže da oni pre 15. marta ne mogu da završe regularni deo prvenstva.

Selektor košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << reprezentacije Srbije Duda Ivković izjavio je da su ljudi iz NLB lige prenebregnuli sporazum.

- Čelnici Jadranske lige su prenebregnuli naš sporazum, poslali su pismo u kojem stoji da oni svoju ligu ne mogu da završe pre 15. marta. Naši klubovi dominiraju, i ovo je poslednja šansa za nacionalnu ligu, iako razumem i srpske timove koji se nalaze u procepu. Mi moramo da počnemo Superligu 1. marta ili će jaz biti sve veći - kazao je Duda Ivković.

Sa druge strane Roman Lisac, generalni menadžer NLB lige, ne razume odluku čelnika KSS, jer su im oni već na poslednjem sastanku izašli u susret.

-  Stvarno ne razumem šta se dešava. Mi smo na poslednjem sastanku u Ljubljani čelnicima KSS izašli u susret, jer smo naš takmičarski kalendar već smanjili za dve nedelje, i bio je dogovor da se NLB liga završi 15. marta.  Nisam pametan kako ćemo da rešimo ovaj problem, ali verujem da ćemo da nađemo neko rešenje, iako u ovom trenutku ne znam kako - poručio je Lisac.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.