KRVAVI DERBI U ZAGREBU: Policija morala da upotrebi ORUŽJE - dve osobe ranjene!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022, 09:48

KRVAVI DERBI U ZAGREBU: Policija morala da upotrebi ORUŽJE - dve osobe ranjene!

Ružnija strana fudbala.

U Zagrebu je prethodnog dana odigran veliki derbi između Dinama i Hajduka. Ekipa iz Zagreba je pobedom od 3:1 uspešno proslavila titulu prvaka sa svojim navijačima ali nakon toga je usledila prava havarija.

Naime, na autoputu A1 između Zatraba i Karlovaca došlo je do krvavog sukoba u kojem su učestvovali navijači Hajduka i pripadnici policije.

Kako su naveli iz tamošnje policije, u obračunu je učestvovalo više stotina navijača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Dana 21. maja oko 21.35 oko 1600 navijača HNK Hajduk se autobusima, kombi vozilima i ličnim automobilima vraćalo sa utakmice u Zagrebu. Samoinicijativno su stali na auto-butu A1 kod odmarališta Desinec i tako blokirali sve trake u smeru Karlovaca. Nekoliko stotina njih napalo je policijske službenike koji su bili u pratnji - navodi se u saopštenju organa reda.

🇭🇷 Dinamo Zagreb vs Hajduk Split 21/05/2022

Torcoda Split clashed with police after the match pic.twitter.com/9XX989iPhz

— 101% ULTRAS (@101ultras_) May 21, 2022

Pripadnici policije su takođe morali da upotrebe i vatreno oružje, te su tako i dve osobe su ranjene,

- Policijski službenici su, kako bi odbili napad na sebe, upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, posle čega je praćena kolona ponovo stavljena pod nadzor - dodaje se u saopštenju.

Utvrđeno je da je, pored ranjenih navijača, povređeno i desetak pripadnika policije. Na svu sreću, niko nije životno ugrožen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.