KRIZA? Poznat Barsin budžet za narednu sezonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 19:31

KRIZA? Poznat Barsin budžet za narednu sezonu

Predsednik otkrio stanje.

Predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio je koliki će biti budžet košarkaškog kluba ove sezone.

U poslednje vreme se dosta pričalo o finansijama Blaugrane i eventualnom drastičnom redukovanju istih, ali prema rečima Laporta neće biti preteranog "kresanja" budžeta.

- Organizacija je najvažnija. Ne možemo da zadržimo budžet na 40 miliona evra. Ne radi se o generisanju većeg prihoda, već o smanjenju plata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Imaćemo budžet od oko 30 miliona evra. Mnogi igrači će želeti da se pridruže našem timu - rekao je Laporta u intervjuu za Esport3.

Dotakao se i statusa Nikole Mirotića i trenera Šarunasa Jasikevičijusa koji su odlučili da napuste klub.

- U slučaju Nikole, našli smo se na neodrživom ugovoru. Mi smo u pregovorima da nekako preusmerimo ovu visoku platu. Šarunas je bio ljubazan prema nama i Barsa će uvek biti njegov dom. Imao sam dobar odnos sa njim, ali organizacija je iznad igrača, trenera i svih ostalih. Odlučili smo da obnavljanje Šarunasovog ugovora nije najbolje za nas sa košarkaškog i finansijskog stanovišta - rekao je Laporta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.