KRASIĆEVE REČI TERAJU SUZE NA OČI: Lane je pre neki dan zvao Mistera, ali odgovor nikada nije dobio

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 13:37

KRASIĆEVE REČI TERAJU SUZE NA OČI: Lane je pre neki dan zvao Mistera, ali odgovor nikada nije dobio

Srceparajuće.

Velika tuga preplavila je fudbalski svet u ponedeljak uveče kada je kao bomba odjeknula vest da je legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo u bolnici u Španiji. Svi ljubitelji fudbala ostali su u šoku, a ponajviše oni koji su lično poznavali bivšeg selektora Orlova. Među onima koji najviše osećaju neizmernu tugu su svakako i srpski fudbaleri koji su u vreme Antićevog mandata na klupi reprezentacije igrali u životnoj formi, a tu prednjače Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jovanović i Miloš Krasić.

Milan Jovanović je otkrio da nije mogao da poveruje šta čuje, kada su počeli da ga zovu bivši saigrači iz reprezentacije.

- Javio mi je kum, Miloš Krasić. Nisam mu verovao. Zaledio sam se. Sekund kasnije nazvao me je Marko Pantelić. Znao sam da je, nažalost, ipak, istina. Još sam u šoku, čuo sam se sa njima tog dana u više navrata... - rekao je Jovanović, pa dodao.

- To je bio period koji je dao pečat mojoj i karijeri ostalih mojih saigrača. Imali smo sreću da nas Antić uči fudbalu i životu, moralu, sportskoj kulturi, odnosu, da menjamo mentalitet... Kod njega smo u pravoj formi saznali šta je to tim. Bio je pedagog, učitelj, stručnjak i, najvažnije, čovek. Uneo je atmosferu i samopouzdanje. Malo je par rečenica da se temeljno opiše profesionalna saradnja i prijateljstvo koje je trajalo više od decenije. Ono što je indikativno kada je u pitanju Antić, to je da svi sa kojima je sarađivao, iz svih mogućih branši, dele iste uspomene, iste impresije kada je reč o njegovom sportskom delu i njegovoj ličnosti - kazao je Lane za Novosti.

Sa druge strane, Miloš Krasić je otkrio da niko iz generacije koja je 2010. učestvovala na Mundijalu nije ni znao da je Antić u bolnici.

- Kada sam na telefonu video vest sa interneta, sve mi je ispalo iz ruku. Odmah sam pozvao kuma, ali mi Lane nije verovao da je preminuo šef. U tom trenutku, verovatno nije mogao da prihvati to. Pre neki dan je čak i pozvao Mistera da čuje kako je u ovo vreme pandemije virusa korona, ali bez odgovora sa druge strane. Nismo znali da je bolestan. Zaista sam u šoku. Mnogo mi je žao - poručio je Krasić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.