KRAJ ZA NOVAKOVOG PRIJATELJA I DŽELATA: Del Potro završava karijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 23:43

KRAJ ZA NOVAKOVOG PRIJATELJA I DŽELATA: Del Potro završava karijeru

Povrede ga omele vrtoglavog uspeha

Argentinski teniser Huan Martin del Potro najavio je završetak karijere posle turnira u Buenos Ajresu. On se posle dve i po godine pauze zbog povreda vraća na teren u glavnom gradu domovine, ali bi to ujedno mogao da bude i njegov oproštajni turnir.

- Ovo je jedan od najtežih poruka koju ću preneti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu. Ali, ovo je možda više oproštaj nego povratak. Koleno mi postaje noćna mora. Već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari. Ali, još uvek nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim - rekao je Del Potro.

Tridesettrogodišnji teniser najbolji plasman imao je avgusta 2018. kad je zauzeo treću poziciju na ATP listi. Najveći uspeh mu je osvajanje US opena 2009, a stizao je do polufinala Rolan Garosa u dva navrata i Vimbldona.

Na putu ka još većim uspesima sprečile su ga česte i teške povrede, ali je kada je bio dobrog zdravlja nanosio velike noćne more svim teniserima, između ostalog i Novaku Đokoviću, koga je čak dva puta savladao na olimpijskim igrama. Iako mu je dva puta stao na put na najvećoj smotri sporta, Srbin je više puta govorio o njihovom velikom prijateljstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.