KRAJ ZA ČAČANE: Mega zakazala polufinalni obračun sa Zvezdom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 20:24

KRAJ ZA ČAČANE: Mega zakazala polufinalni obračun sa Zvezdom

Beograđani slavili kraj Morave.

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinale košarkaše  Superlige Srbije pošto su nakon pobede na domaćem terenu slavili protiv Borca i u Čačku 82:75 (22:27, 15:17, 18:20, 20:18) i ukupnim rezultatom 2:0 zakazali duel protiv Crvene zvezde.

Mega je mnogo bolje otvorila duel i povela sa 10:0, a posebno se istakao Luka Cerovina u uvodnom minutu meča. Beograđani su do maksimalnog vođstva 21:5 došli polovinom prve četvrtine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čačani su neisu predavali, podigli su ubrzo nivo igre i uspeli da preokrenu rezultat u drugoj deonici kad su poveli sa 32:21. Ipak gosti su na poluvreme otišli sa prednošću - 44:37

6️⃣/6️⃣ in the play-in tournament 💯

Košarkaši #MegaMozzart savladali su i u drugom meču ekipu @BoracKlub i sa stopostotnim učinkom plasirali u polufinale Superlige @KLSrbije.

Najefikasniji igrač u našim redovima bio je Boriša Simanić sa 20 poena.#malivelikiklub #megaiznadsvega pic.twitter.com/Gml44C0yMu

— KK Mega (@KKMegaBasket) May 24, 2022

Borac je dodao gas u trećoj četvrtini i trojkom Đokovića istopio prednost Mege na svega tri poena, a zatim je Pecarski uz koš-faul doneo izjednačenje Čačanima.

Taman da su ih imali u šaci, košarkaši Borca su ponovo dozvoli da im se Mega odlepi. Izabranici Vlade Jovanovića imali su dvocifrenu prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu, ali je Đoković novom trojkom smanjio na devet razlike.

U poslednjoj četvrtini Borac se ponovo opasno približio, ali Mega nije dozvoljavala da ispusti vođstvo i uvek je pojačavala gas kad god mi meč išao ka egalu.

Boriša Simanić je sa 20 poena bio ubedljivo najefikasniji kod pobednika, Uskoković je imao 14 poena, a dva manje Musikić. U redovim Borca sjajan je bio Marko Pecarski sa 25 poena,  Novaković je ubacio 17, a dvocifreni sa po 11 bili su Čarapić i Đoković.

Polufinalne parove KLS-a čine Mega i Zvezda sa jedne i Partizan FMP sa druge strane, a mečevi će se igrati kada se završi finalna serija ABA lige između večitih rivala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.