KRAJ VIMBLDONSKE BAJKE: Petra Kvitova eliminisala Nataliju Stevanović

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 16:49

KRAJ VIMBLDONSKE BAJKE: Petra Kvitova eliminisala Nataliju Stevanović

Meč skoro dva sata bio prekinut zbog kiše.

Srpska teniserka Natalija Stevanović nije usepla da se plasira u osminu finala Vimbldona. Ona je u meču 3. kola poražena od dvostruke šampionke na londonskoj travi Petre Kvitove. Posle skoro dva sata borbe Čehinja je slavila sa 6:3, 7:5.

Tako je završena bajka srpske teniserke koja je naprijatnije iznenađenje turnira na koji je stigla kao 225 igračica na WTA listi. Prošla je kvalifikacije bez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubljenog seta, ostvarila dva trijumfa u glavnom žrebu, ali uprkos snažnom otporu sjajnoj Kvitovoj nije mogla do nove senzacije.

50 vitórias em Wimbledon

A vitoriosa Petra Kvitová conseguiu essa marca histórica em Wimbledon hoje. Após vencer a 225 do ranking Natalija Stevanovic por 6/3 7/5.

Uma das favoritas? pic.twitter.com/RszVppHwjB

— Mundo Do Tênis 🎾 (@mundodotenispod) July 8, 2023

Natalija je odlično počela meč, stiglo prva do brejka, ali to kako da je razljutilo Čehinju koja je potom ušla u seriju od četiri uzastopna gema, mogla da dođe i do petog, pošto je imala tri set i brejk lopte na servis Stevanovićeve, ali se naša teniserka tada odbranila. Međutim, Petra je potom samo zadala konačan udarac gem kasnije kada je stigla do tri set lopte, gde je iskoristila već prvu.

U drugom setu viđena je mnogo žešća borba. U prvih osam gemova viđena su čak četiri brejka. Sroska teniserka je došla do svoje igre i uspela da povede sa 5:4. Međutim, u tom trenutku duel je prekinut zbog kiše.

Pauza je trajala skoro dva sata i više je prijala Kvitovoj koja u trenucima prekida bila u evidentnoj krizi. Kad se vratila na teren Čehinja je uprkos velikom otporu Natalija Stevanović uspela da osvoji tri uzastopna gema i dođe do trijumfa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.