KRAJ SARADNJE: Krajinović OTPUSTIO Tipsarevića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 18:21

KRAJ SARADNJE: Krajinović OTPUSTIO Tipsarevića!

Vreme je za novi početak...

Srpski teniser Filip Krajinović i Janko Tipsarević su raskinuli saradnju posle manje od tri meseca zajedničkog rada. Njih dvojica su počela da sarađuju ponovo - prvi put su zajedno radili 2020. godine - pri kraju 2022, ali nažalost, vrlo brzo su prekinuli sa radom.

Filipu će, kada mu to obaveze dozvole, pomagati Goran Tošić, koji je i protekle sezone putovao sa Somborcem na nekoliko turnira.

Krajinović je proteklu sezonu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << završio odmah posle grupne faze Dejvis kupa koja je održana u septembru u Valensiji. Filip je zbog virusa koji tada imao, dosta smršao, pa nije imao snage za igru, pa mu je bilo potrebno da se dobro odmori pre nego što krene u nove radne pobede.

Kraj 2022. nagoveštavao je boljitak na svakom polju. Somborac koji je u februaru napunio 31. godinu tada je za Sportal otkrio da mu je Janko Tipsarević novi trener i da se raduje novom početku.

- Janko i ja se dugo poznajemo, i kada smo prekinuli saradnju ostali smo u dobrim odnosima i nismo zatvarali vrata da možda jednom u budućnosti obnovimo saradnju. Iskreno, te 2020. sam igrao najbolji tenis u životu, pa nije bilo dileme ko bi bio idealan za mesto mog trenera u novoj sezoni. Razmišljao sam dosta, i svi znamo koliko je teško doći do dobrog trenera. Tipsarević je protekle sezone trenirao jednu kinesku igračicu i kada sam čuo da je prekinuo sa njom, odlučio sam da ga pitam da obnovimo saradnju. Stvarno mi je jako drago zbog toga i spreman sam da se maksimalno pripremim za narednu sezonu. Fokus je apsolutno na tenisu u mom životu sada - rekao je početkom novembra Krajinović.

Објава коју дели Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko)

Ipak, sezona nije počela na najbolji mogući način jer se Filip baš pred Australijan open razboleo i nije mogao da igra na visokom nivou. Potom su usledili porazi u 2. kolu Monpeljea, prvoj rundi Marseja, Dubaija, Indijan Velsa i predaja u 1. kolu čelindžera u Finiksu. Krajinović je žreban za masters u Majamiju, ali je nakon žreba odlučio da se povuče sa tog turnira.

Jasno je da Krajinović mora da razmisli dobro šta mu je činiti u narednom periodu. On je trenutno 77. teniser sveta i mora da igra u kvalifikacijama za masters u Monte Karlu, dok je za masters u Madridu prvi "ispod crte" da upadne u glavni žreb.

Trenutno je Krajinović u Beogradu i na terenima u TC Novak se sprema za nastavak sezone.

Inače, Tipsarević je u Americi okončao i saradnju sa Bornom Ćorićem, najboljim hrvatskim teniserom. Zagrepčanin je na oba mastersa postigao slabe rezultate – u Indijan Velsu je eliminisan od Slovaka Molčana, a u Majamiju od Amerikanca Jubenksa.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska teniserka Olga Danilović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.