KRAJ EVROPSKE AVANTURE ZA ZVEZDINE KLINCE: Eduardo presudio crveno-belima na Krovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 19:12

KRAJ EVROPSKE AVANTURE ZA ZVEZDINE KLINCE: Eduardo presudio crveno-belima na Krovu

Novi poraz izabranika Nenada Milijaša.

Omladinci Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga (0:1) u četvrtom kolu Lige šampiona i tako su ostali bez ikakve šanse za plasman u narednu fazu.

Crveno-beli su poraženi po drugi put od istog rivala i dve runde pre kraja grupne faze poznato je da će u osminu finala Mančester siti i Lajpcig.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, Zvezda je imala inicijativu, a najbolja prilika je viđena u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samoj završnici.

Stojsavljević je odlično centrirao sa levog boka u kazneni prostor, ali tamo niko od igrača Zvezde nije natrčao da samo sprovede loptu u mrežu, a na drugoj stativi je odlično intervenisao jedan defanzivac Lajpciga i sprečio siguran gol.

LIGA ŠAMPIONA ZA OMLADINCE, ČETVRTO KOLO

Crvena zvezda - Lajpcig 0:1 (0:0)

Strelac: Eduardo 73

Stadion: Krov tržnog centra na Voždovcu

Crvena zvezda: Drakšić, Vukičević, Milosavljević, Vidojević, Gojkov, Petrović, Cvetković, Stojsavljević, Šljivić, Maksimović, Vukojević

Lajpcig: Dikes, Kos, Hening, Norbje, Šarić, Mohamad, Lenc, Buland, Kaufman, Širak i Eduardo

Za razliku od prvih 45 minuta, nastavak je pripao gostima koji su imali nekoliko opasnih napada, ali nisu uspevali da materijalizuju tu nadmoć na startu drugog dela.

Ipak, dominacija je urodila plodom u 73. minutu. Janik Eduardo je odlično odreagovao i sa ivice kaznenog prostora prevario Draškića.

Petrović je u 80. minutu fino pokušao iz slobodnog udarca, ali je Dikes bio oprezan. Cvetković je tri minuta kasnije imao odličnu šansu, stigla je lopta do njega unutar šesnaesterca, ipak napadač je loše zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

Minut pre kraja, Eduardo je mogao da zapečati sudbinu domaćina, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane zakačio stativu.

Cvetković je u samoj završnici propustio još jednu dobru priliku što je ujedno bila i poslednja prilika na ovom susretu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.