KRAJ 3/4: Zvezda - Mega 53:54

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ 3/4: Zvezda - Mega 53:54

Crveno-beli pred punim Pionirom gube posle 30 minuta "majstorice" polufinala plej-ofa. Rakočević se vratio, Veličković ne igra.

Mladi tim Mega Vizure odlično se nosi sa Crvenom zvezdom Telekom pred 7.000 njenih navijača i preti da napravi veliko iznenađenje, plasmanom u finale.

Iako bez Novice Veličkovića - koji je istrčao na teren u opremi, ali je posle kraćeg zagrevanja seo na klupu i nije ulazio u igru - tim Dejana Milojevića vodio je čak sa 11 poena razlike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na odmor otišao sa "plus sedam", da bi na kraju treće četvrtine bilo svega poen razlike - 53:54 (20:24, 16:19, 17:11).

Najefikasniji na poluvremenu su bili Nelson (12 poena), Savović (8) i Rakočević (7), odnosno Micić (11), Marjanović (10) i Krstić (9).

Zvezda je povela samo jednom i to u sedmom minutu 15:13, nakon Nelsonove trojke, kojom je zaključena serija od 7:0.

Mega se sve vreme branila zonom "2-3", koju su crveno-beli samo povremeno uspevali da razbiju trojkama Simonovića i Savovića, uglavnom iz desnog ugla.

Na drugoj strani je Nemanja Krstić sigurnom rukom spolja (trojke 3/4) ulio samopouzdanje gostujućem timu, Vasilije Micić je uz povremene padove koncentracije odlično dirigovao napadom, dok je Boban Marjanović prebrodio rane probleme sa prekršajima (dve lične u napadu sredinom prve četvrtine) i bio odličan kako u realizaciji, tako i u skoku.

Mega je u 13. minutu imala maksimalnih 22:33, a Zvezda se u samom finišu poluvremena približila posle promašaja mladog Jokića i preciznog poluhoroga Katića na drugoj strani - 36:43.

Igor Rakočević vratio se u tim posle 10 dana pauze i tri propuštena meča. Zauzeo je svoje mesto u startnoj petorci, ali je bilo primetno da je "ispao" iz ritma, kada je promašio šut za tri poena, a potom i polaganje, iako praktično neometan.

Mega je u trećem minutu imala vođstvo od 0:8, da bi domaćin konačno poentirao u četvrtom minutu, posle dva ofanzivna skoka u istom napadu. Trojku je dao upravo Rakočević.

Lošijem početku Zvezde verovatno je doprinela i euforija u dvorani zbog prisustva vaterpolista, koji su 24 sata ranije postali prvaci Evrope.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.