KOŠ ZA SREĆU JE ČISTA SREĆA: Poznati nizali poene, a Fondacija Mozzart donirala milion i po dinara za porodicu Rajković

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 13:31

KOŠ ZA SREĆU JE ČISTA SREĆA: Poznati nizali poene, a Fondacija Mozzart donirala milion i po dinara za porodicu Rajković

Dobra energija, druženje, ljubav, čista sreća…

Ovim rečima su poznate ličnosti opisale humanitarni turnir Koš za sreću koji je održan deveti put, drugu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Fondacije Mozzart. Ponovo su se sportisti i umetnici okupili na terenima KK Partizan na Kalemegdanu kako bi odmerili snage pod obručima, ali i igrali za zajednički cilj – novi dom porodice Rajković. Finalni skor na tabeli pao je u drugi plan jer je Fondacija Mozzart donirala milion >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i po dinara za srećniji život Dejana i Nine i njihove dece Jane, Petra i Simeona.

A post shared by Koš za sreću (@koszasrecu)

Rajkovići su ceo život bili podstanari, pre dve godine kupili su nezavršenu kuću u Surčinu koju zbog problema koji su ih zadesili nisu bili u mogućnosti da adaptiraju za život. Sada zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe, Koša za sreću i Fondacije Mozzart sreća će stići na adresu Rajkovića.

“Jako sam srećan što sam treći put zaredom deo ovoga i što ponovo imamo priliku da pomognemo jednoj porodici da dobije svoj dom. Nadam se da će ove godine biti bar jednako uspešno kao prošle “ istakao je košarkaš Stefan Birčević.

U fenomenalnoj atmosferi na Kalemegdanu čak 34 javne ličnosti i sportista odigralo je utakmicu Mozzart Koš za sreću. Podeljeni u dve ekipe koševe za sreću Rajkovića postizali su košarkašica Sonja Vasić, košarkaši Stefan Birčević, Duško Savanović, Dino Radončić, Ivan Paunić, Marko Tejić, Stefan Pot, glumci Pavle Mensur, Jovan Jovanović, Stevan Piale, Denis Murić, rukometaš Lazar Kukić, reperi Bigru i Paja Kratak, Boško Ćirković Škabo, MMA borac Savo Lazić, kik bokser Nenad Pagonis i mnogi drugi.

“Čini mi se da ima još više ljudi nego prošle godine. Moram da pohvalim celu organizaciju jer rade jednu veoma plemenitu stvar, da i nama i publici bude interesanstno a da svi zajedno pomognemo nekome kome je to potrebno“ preneo je svoje utiske glumac Stevan Piale, kao i njegova koleginica sa seta iz serije Igra sudbine Milica Tomašević koja je po treći put podržala ovaj događaj.

“Važno je da se u našem gradu održavaju bilo kakvi humanitarni događaji, pogovoto kada je u pitanju sport, ali i druženje. Ja apsolutno podržavam svaku vrstu organizacije ovakvih turnira koji imaju tradiciju a Koš za sreću se održava deveti put zaredom, vidimo se i sledeće godine “ izjavila je glumica Milica Tomašević.

Utakmica 2022. godine na Kalemegdanu, prvi put organizovana kao Mozzart Koš za sreću, promenila je život porodici Stojićević iz Prhova kraj Pećinaca koja je dobila novi dom i znatno bolje uslove za život.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.