KONAČNO! Prva pobeda Srbije u Ligi nacija, serija 8:0 u petom setu donela slavlje svetskim šampionkama

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 08:38

KONAČNO! Prva pobeda Srbije u Ligi nacija, serija 8:0 u petom setu donela slavlje svetskim šampionkama

Promenljiva igra naših dama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto su noćas u Brazilu u okviru druge sedmice takmičenja savladale Japan 3:2 (16:25, 25:20, 16:25, 25:20 i 15:10).

Totalno razbijene bile su izabranice Đovanija Gvidetija u prvom setu, osvojivši svega 16 poena, dok se naša selekcija konsolidovala u drugom.

Identična stvar ponovila se i u naredna dva seta, najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << loša igra u trećem, a onda renesansa u četvrtom.

Japan je na startu odlučujućeg dela poveo 5:4, ali su Srpkinje serijom 8:0 trasirale put ka pobedi, prvoj u ovoj sezoni Lige nacija za šampionke sveta.

Najefikasnija u sprskom timu je bila Aleksandra Uzelac sa 24 poena. Dvocifrene su bile i Ana Bjelica sa 14, Katarina Lazović sa 13 i Jovana Stevanović sa 12 poena. Kod Japanki se istakla Sarina Nišide sa 21 poenom.

Srbija će drugi meč u Brazilu odigrati u noći između četvrtka i petak od 2 časa po srpskom vremenu protiv selekcije domaćina.

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.