HRVATI SU MILJENICI SREĆE: Livaković ponovo HEROJ Kockastih, Brazil ide kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 20:05

HRVATI SU MILJENICI SREĆE: Livaković ponovo HEROJ Kockastih, Brazil ide kući

Neverovatan meč.

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su savladali Brazil posle boljeg izvođenja penala.

U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo ikakvih uzbuđenja, Hrvati su odlično stajali u defanzivnom bloku i Brazil je bio bez prilika.

No, u nastavku se utakmica za nijansu otvorila, Karioke su krenule nešto žustrije ka golu Livakovića. Prvo uzbuđenje je viđeno već u trećem minutu drugog dela, kada je Juranović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je sudija Majkl Oliver nakon gledanja VAR tehnologije odlučio da dosudi ofsajd.

SVETSKO PRVENSTVO, ČETVRT FINALE

HRVATSKA - BRAZIL 1:1 (0:0, 0:0), 4:2 na penale

Strelac: Petković u 117. minutu - Nejmar u 105+1

Stadion: Edukejšn siti

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (od 110. Budimir) – Brozović (od 114. Oršić), Kovačić (od 106. Majer), Modrić – Pašalić (od 72. Vlašić), Perišić, Kramarić (od 72. Petković).

BRAZIL (4-3-3): Alison – Eder Militao (od 106. Aleks Sandro), Markinjos, Tijago Silva, Danilo – Kazemiro, Paketa (od 106. Fred), Nejmar – Rafinja (od 56. Antoni), Rišarlison (od 84. Pedro), Vinisijus Žunior (od 64. Rodrigo).

U 55. minutu Nejmar je bio u odličnoj prilici, ali se istakao Livaković. Posle 11 minuta nova šansa za Brazilce. Paketa je zapretio, ali još jednom je na visini zadatka bio Livaković.

Hrvati nisu ozbiljnije pretili, sve snage su bacili na defanzivu, dok su Karioke apsolutno bile dominantan tim, ali nikako nisu mogli da postignu taj prvi pogodak i meč je otišao u produžetke.

U dodatnih pola sata ista situacija, s tim što je prvu priliku imala Hrvatska. Bruno Petković je krenuo u kontru u 102. minutu, na sjajan način je prevario dvojicu protivnika, dodao do Brozovića, koji je vrlo loše šutirao i poslao je loptu visoko preko gola.

Kazna za taj promašaj usledila je samo četiri minuta kasnije, na isteku prvog produžetka. Dupli pas Nejmara i Pakete, a ofanzivac PSŽ-a je predriblao Livakovića i pogodio praznu mrežu za veliko slavlje Brazilaca.

U preostalih 15 minuta sve je izgledalo da će Karioke mirno privesti meč kraju. No, nešto povučeniji pristup i prepuštanje lopte Hrvatima ih je koštao. Rezervisti su kombinovali, Oršić do Petkovića, njegov udarac je sa ivice šesnaesteca kačio Markinjoša i prevario Alisona za erupciju navijača u crveno-belom. Brazil je imao još jedno priliku posle prekida ali, avaj, ponovo je Livaković odranio udarac i usledili su penali.

Rodrigo je odmah poklekao, Livaković je bez mnogo muke zaustavio udarac fudbalera Reala. Markinjoš je promašio još jedom u četvrtoj seriji, pogodio je stativu i Hrvatska ide u polufinalu gde ih čeka bolji iz meča Argentine i Holandije.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.