Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 21:06

KOMPLETIRALA HET-TRIK: Iga Švjontek uzela treći trofej u Dohi

Ima samo 22 godine.

Poljska teniserka Iga Švjontek, najbolja igračica sveta, treći put u karijeri osvojila je turnir u Dohi. Devojka iz Varšave u subotu je u dva seta bila bolja od predstavnice Kazahstana - Jelene Ribakine.

Direktan prenos finala koje je odigrano u Dohi mogli ste da pratite na kanalu Sport klub, SBB mreži i EON platformi.

Po setovima bilo je 7:6 (8), 6:2 za 22-godišnju Poljakinju, a duel je trajao dva časa i 17 minuta.

Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dosad nije osvojio tri vezane titule u Kataru. Ovo je prva WTA 1.000 titula u sezoni za Igu, ukupno 18. u karijeri, kada se računaju WTA titule svih kategorija.

- Nemate pojma koliko je bilo teško ne misliti na to - rekla je posle finala Švjontek, koja je vidno osetila olakšanje.

Back-to-back-to-back 🏆@iga_swiatek defeats Rybakina 7-6(8), 6-2 to be crowned champion in Doha for the third consecutive time.#QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/cdwEPxR3xd

— wta (@WTA) February 17, 2024

U prethodna dva finala Iga je porazila Anet Kontajvet i Džesiku Pegulu.

WTA turnir u Dohi se igra od 2001. godine, kada je premijerno izdanje u singlu osvojila legendarna Martina Hingis. Turnir od ove sezone pripada seriji WTA 1000, igralo se na otvorenom, a podloga je tvrda. Nagradni fond je iznosio 3,2 miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.