KOMAZEC  IZBEGAO LINČOVANJE

Izvor: Kurir, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMAZEC IZBEGAO LINČOVANJE

Bivši košarkaški reprezentativac napadnut u Jazinama na meču Zadar - Partizan zbog navodnog simpatisanja crno-belih

Bivšeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i Hrvatske Arijana Komazeca policija je jedva spasla batina na utakmici NLB lige Zadar - Partizan! Naime, nekadašnjeg kapitena Zadra i momka koji je sa Hrvatskom osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Barseloni, šest minuta pre kraja meča u Jazinama, verbalno su napali domaći navijači poručujući mu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << simpatizer kluba iz Beograda.

Slobodna Dalmacija piše da je najpre muškarac snažnije telesne građe počeo da provocira Komazeca viknuvši mu kako podržava crno-bele, da bi potom krenuo u ozbiljnije pretnje. On je legendarnog košarkaša, koji je mirno sedeo na tribinama, „častio“ bujicom najgrubljih psovki, optužujući ga da „navija za mrske neprijatelje iz Srbije“.

Njemu se pridružilo još nekoliko članova navijačke grupe Tornado, a kada je đavo odneo šalu, fizički kontakt pokušao je da spreči jedan policajac, koji je na kraju morao da pozove pojačanje. Nekoliko pripadnika obezbeđenja i policije okružilo je Komazeca, pokušavajući da ga izoluje od divljački nastrojene grupe. Izgledalo je da se incident smiruje, ali provokacije su nastavljene, pa je policija na kraju morala Komazeca da izvede iz dvorane. Da sve bude zanimljivije, dvojica najratobornijih navijača ostala su nekažnjeno na svojim mestima slavodobitnički prepričavajući kako su „iznapušavali“ zadarskog košarkaša.

Slobodna dodaje kako se vatrena zadarska publika, kojoj se bezbroj puta tepalo kako „voli i razume košarku“, zabavljala uzvikujući morbidnu parolu „Ubij Srbina“, a dvojica gledalaca mahala su crnom majicom sa uvredljivim crtežom koji oslikava primitivnu poruku „Srbe na vrbe“. Razloge ovakvih ispada na utakmici trebalo bi potražiti u dugogodišnjem tolerisanju i nekažnjavanju izgreda na tribinama. Naime, Hajduk i Dinamo strogo se kažnjavaju zbog rasizma i nereda navijača isključivo na međunarodnoj sceni, ali ne i u domaćem prvenstvu, zaključuje Slobodna Dalmacija.[ antrfile ]

Arijan:  Budite  pozitivni

Arijan Komazec u izjavi za Kurir nije hteo da komentariše dešavanja u Jazinama. Samo je kratko rekao:

- Ma, kakav incident, budite pozitivni - izjavio je Komazec.

Bivši košarkaši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske karijeru je počeo upravo u Zadru, a bio je jedan od najtalentovanijih bekova Jugoslavije. Nastupao je za neke od najjačih evropskih klubova kao što su Kinder, Panatinaikos i Olimpijakos. Kratko je bio i u NBA ligi, kao član Vankuver Grizlisa. Interesantno je da je legendarni košarkaš iz Zadra Petar Popović Arijanov ujak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.