KOLAKOVIĆ POSLE PORAZA: Mislim da smo se dobro potukli sa njima! Osvrnuo se i na sudijsku odluku u drugom setu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 10:15

KOLAKOVIĆ POSLE PORAZA: Mislim da smo se dobro "potukli" sa njima! Osvrnuo se i na sudijsku odluku u drugom setu

Srbija nema velike šanse za prolaz na završni turnir.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećoj utakmici u Anahajmu na turniru Lige nacija od selekcije Francuske 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 28:26) i znatno smanjila šanse za plasman na finalni turnir u Gdanjsku.

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je nakon utakmice sa Francuskom, da se njegov tim borio i da se dobro "potukao" sa francuskim odbojkašima.

- Sa Francuzima je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvek teško. Igrali smo jako dobro u prvom setu i većinu drugog seta. Psihološki smo pali nakon sudijske odluke u drugom setu. U trećem setu smo zaostajali i uspeli da ih stignemo. Kao i na kraju četvrtog seta, došli su do izražaja neki njihovi kvaliteti. Ovo je možda naša najbolja partija, s obzirom na protivnika i na okolnosti. Vrlo značajna utakmica za nas, praktično za prolaz na finalni turnir. Mislim da smo se dobro "potukli" sa njima - istakao je selektor Srbije. 

Srednji bloker nacionalne selekcije Marko Podraščanin došao je noćas do brojke od 332 utakmice za reprezentaciju i tako izbio na prvo mesto na listi.

- Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam izuzetno ponosan na ovaj rekord. Dolazim iz Srbije, zemlje sa velikom tradicijom u ovom sportu. Želeo bih zato da se zahvalim svima, veliki dan za mene - istakao je iskusni odbojkaš. 

Dodaje da je ekipa odigrala utakmicu na zavidnom nivou.

- Želeo bih da pohvalim saigrače na izuzetnoj igri. Čudna jedna sudijska odluka na 23-23 u drugom setu, po odbojkaškim pravilima je trebalo da bude naš poen. Ali je bila jedna od boljih, ako ne i najbolja ove godine. S obzirom da je bila utakmica za prolaz na Finalni turnir, odigrali smo je na zavidnom nivou, protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Treba da budemo ponosni na igre i da se okrenemo Bugarskoj, jer znamo da nam ta utakmica dosta donosi, kada je reč o rang listi - zaključio je Podrščanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.