KO OD STRANACA OTPADA ZA KUP? Pred Sferopulosom jasan izbor, Obradović ima jednu dilemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 21:57

KO OD STRANACA "OTPADA" ZA KUP? Pred Sferopulosom "jasan" izbor, Obradović ima jednu dilemu

Odluka uskoro pada.

U sredu, 14. februara počinje Kup Radivoja Koraća, glavni favoriti da do trofeja dođu su Crvena zvezda i Partizan, a postavlja se pitanje ko će igrati za dva naša najveća kluba na turniru u Nišu.

Kao što znate, u kupu je broj stranaca ograničen, a Zvezda i Partizan ih imaju zajedno čak 15.

Trener Partizana Željko Obradović će morati da prelomi između Džejmsa Nanelija, Zeka Ledeja, Bruna Кabokla, Džejlina Smita, Mateuša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ponitke, Frenka Кaminskog i Pi Džej Doužera. Proslavljeni stručnjak će morati da "odstrani" tri igrača, a olakšavajuća okolnost za crno-bele jeste što kapiten Kevin Panter ima srpsko državljastvo i ne računa se kao stranac.

"Starosedeoci" Naneli i Ledej bi trebalo da budu u timu, kao i Pi Džej Doužer, a najveća odluka na Obradoviću jeste da izabere između dva visoka igrača Kaminskog i Kabokla. Imajući u vidu partije u proteklih mesec dana, Kaminski ima veće šanse, ali ostaje da vidimo odluku trenera crno-belih. Teško je za očekivati da Smit i Ponitka budu među putnicima na jug Srbije.

Sa druge strane, Joanis Sferopulos bira između Fredija Gilespija, Majka Tobija, Džavontea Smarta, Treja Tompkinsa, Adama Hange, Rokasa Gedraitisa, Jaga dos Santosa i Džoela Bolomboja.

Očekuje se da će poslednja četvorka krenuti put Niša i za razliku od malih dilema koje ima Obradović malo je verovatno da takav ne bude izbor grčkog stručnjaka.

Četvrtfinalni mečevi Kupa Radivoja Koraća na programu su 14. i 15. februara od 17 i 20 sati. U sredu, 14. februara od 17 časova igraće Borac - Čačak 94, a tri sata kasnije sastaće se Crvena zvezda i FMP Železnik. Pobednici tih duela činiće prvi polufinalni par.

U četvrtak, 15. februara od 17 sati sastaće se Mega i Vojvodina, a tri časa kasnije igraće Partizan i Hercegovac iz Gajdobre. Pobednici tih duela činiće drugi polufinalni par.

Polufinala će biti odigrana u petak, 16. februara od 17 i 21 čas, dok je finale zakazano za subotu, 17. februara od 21 sat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.