KO MI JE  UBIO SINA

Izvor: Kurir, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO MI JE UBIO SINA

Radmila Brkić, majka košarkaša Partizana Harisa Brkića, i dalje ne zna istinu o njegovoj smrti

Prošlo je sedam godina od smrti košarkaša Partizana Harisa Brkića a istraga o ubistvu 26-godišnjeg igrača još nije dala rezultate. Radmila Brkić, majka pokojnog Harisa, kaže za Kurir da se policija u ovom slučaju nije pomerila sa mrtve tačke, iako je prošlo mnogo vremena od svirepog ubistva ispred dvorane Pionir kada su nepoznati počinioci dva puta pucali u glavu košarkašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Partizana.

- Šta da vam kažem osim da policija nije uradila ništa da se pronađe ubica ili ubice mog sina. Ne znam kome više da se obratim, jer policija stalno govori da nikako ne mogu da pronađu motive zbog čega je ubijen Haris. Pogledajte samo koliko je izvršeno ubistava u ovoj zemlji, a nisu rešena. Kako onda da očekujem da će pronaći ljude koji su svirepo oduzeli život mom sinu? U ovoj zemlji ubistvo se naručuje za 100 evra, i to je toliko žalosno - kaže Radmila Brkić.

Majka Harisa Brkića i dalje ne zna kome je bilo stalo da se ubije njen sin, jer su o njemu svi govorili u superlativima.

- Više mi nisu bitni ljudi koji su ubili Harisa, već motivi zbog čega je tako rano završio svoj život. Niko nije imao zamerku na njega i svi su ga smatrali oličenjem sportiste. Sad ćete verovatno pomisliti da svaka majka o svom sinu govori najbolje, ali stvarno ne znam nikoga ko je rekao neku ružnu reč za Harisa.

Radmila Brkić je istakla da nije pokretala nikakvu privatnu istragu, jer nema nikakva saznanja šta se desilo tog 13. decembra ispred dvorane Pionir.

- Šta mi tu možemo da uradimo, osim da se nadamo da će policija rešiti ovaj slučaj. Sve se nadam da će, kad se reši neko ubistvo, tako biti i sa slučajem mog sina, ali dani prolaze a mi ne dobijamo nikakve informacije. Verujem da i vi u medijima možete da pomognete i da s vremena na vreme pokrenete tu temu, jer Haris je bio je vrhunski sportista.

VELIKO HVALA PARTIZANU

Radmila Brkić se zahvaljuje Košarkaškom klubu Partizan, jer sve ove godine pomaže porodicu preminulog košarkaša, istovremeno organizujući turnir u pomen Harisa Brkića.

- Dugujem veliku zahvalnost Partizanu i svim divnim ljudima u njemu. Toliku plemenitost na jednom mestu nigde nisam videla i hvala im za sve što su uradili do sada. Uvek su na raspolaganju našoj porodici - istakla je majka Harisa Brkića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.